Hokej

Oslabljeni zmaji brez moči proti Salzburžanom

Ljubljana, 15. 01. 2013 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije, ki so se teoretično že poslovili od boja za šesterico, so na tekmi 42. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 1:5 (0:3, 1:1, 0:1).

Hokejisti Telemacha Olimpije so bili proti gostom iz Salzburga povsem brez moči.
Hokejisti Telemacha Olimpije so bili proti gostom iz Salzburga povsem brez moči. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so v prejšnjem krogu na gostovanju pri predzadnjem Dornbirnu doživeli boleč poraz in se tudi teoretično poslovili od boja za šesterico, ki bo imela po prvem delu sezone že zagotovljeno končnico. Izgubili pa so tudi vratarja Jerryja Kuhna, ki je zaradi prejete kazni dobil tri tekme prepovedi igranja in tako že pred tokratnim obračunom končal prvi del sezone, v katerem sta ostala še dva kroga. Namesto njega je med vratnici stopil Matic Boh, domači pa so igrali še dodatno oslabljeni brez Mika Ratchuka in Kevina de Vergilia. Vse to se je poznalo tudi na ledu in na koncu je ekipa s Solnograškega pred precej praznimi tivolskimi tribunami gladko zmagala.

Tako kot Ljubljančani so tudi gostje že pred tekmo vedeli, da do šestega mesta ne morejo. Ostal pa jim je vsaj boj za čim boljše izhodišče za drugi del v spodnjem delu lestvice, v katerem bosta samo dve moštvi od šestih še dobili vozovnici za izločilni del. Salzburg je pokazal več želje in motiva ter tudi hitro povedel. V začetku prvega dela je moral Boh dvakrat po plošček v mrežo v dobri minuti in pol. Nadaljevanje je bilo za odtenek boljše, vseeno pa si domači z izjemo stela Jake Ankersta v prvi minuti in Chrisa d'Alvisa v 15. niso pripravili priložnosti. Salzburg pa je po močnem strelu pospravil odbiti plošček v mrežo in še pred odmorom povedel s 3:0.

Ko so v 21. minuti tekmeci povedli že s 4:0, je bilo videti, da bodo zmaji doživeli polom. A nato so gosti spustili ritem, domači pa so prišli do sape. V 26. minuti je hiter protinapad Žiga Pance kronal s prvim golom domačih, ki so imeli novo priložnost za znižanje izida deset minut pozneje, toda vratar Bernd Brückler je strel Brocka McBrida ubranil. Ob številčni prednosti, v 35. minuti so imeli domači šele prvo na tekmi, pa ni bilo gola.

V zadnjem delu so zeleno-beli le igrali bolje in si tudi pripravili nekaj priložnosti, toda pred golom tekmecev so bili preveč nespretni, da bi zaostanek zmanjšali in ostalo je pri visoki zmagi gostov, ki so Boha nekajkrat resno preizkusili tudi v tem delu igre. Domači vratar je po nekaj dobrih obrambah dve minuti pred koncem klonil še petič na tekmi, 1:5 pa je bil tudi končni izid.

Izid:
Telemach Olimpija – Red Bull Salzburg 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotka
16. 01. 2013 19.33
Prosim vas ne dramaizirajte. Sej ni noben reku da ima Olimpija zmagovalno ekpio. Glede na denar ima pač tako kot ima, vse ostalo pa Sekelj pobere in tko ej v Tivoliju že od nekdaj.Podobna zgodba kot na Jesenicah. Glede na prikazano igro pa.............. ne moreš proti Salzburgom z drugorazrednim vratarjem.Lani ko je bil v golu na začetku še ploščka ni dobro ujel :D Polovico standardnih pa tko manjka in mislim da mal počivajo. Glede navijačev pa........ odkar je počilo med upravo in Dragonsi je bolj žalost in če bi publika doprinesla svoje bi to veliko pomenilo
stromberg
16. 01. 2013 10.20
+0
bo nasledno tekmo bolš,me pa zelo čudi,kje so vsi tisti pametnjakoviči,ki so ob zmagah polni samohvale in pameti,ko pa njihov klub zgubi pa nikjer nobenga.sami dvoličneži,žalostno pa je tudi,da je spet na vsaki tekmi manj obiska v tivoliju.mal se v roke vzemte,pa na tekme navijat,pa bo tud zmag več,v prazni dvorani je težko zmagovat.
metalc4ever
16. 01. 2013 14.44
+1
žal, se strinjam. stavim vse, karkoli hočete, da bo na prvi tekmi končnice (če se tja uvrstimo) 3000+ folka. fantje zaslužijo podporo, le redki smo jo izkazali in to je zame osebno veliko hujše kot poraz proti salzburgu.
freiburg61
15. 01. 2013 22.34
+0
ja j,,,,,bi ga ni več Murška
metalc4ever
15. 01. 2013 22.20
+6
Tole danes je bilo pa porazno, žalostno in še kaj bi se lahko reklo. Fantje, razumem, igrali smo oslabljeni, ampak da so nas pa takole nadigrali... Itak, ko sem pri predstavitvi igralcev v tivoliju videl, da manjkata tudi ratchuk in devergilio, sem takoj vedel, kaj bom gledal. Žalostno in naj se to ne ponovi več. Folk, vi se pa tudi prikažite v tivoliju, a zdaj je pa sneg ovira za na hokej? Polom tudi s strani navijačev, važno, da na končnico vsi pridete a ne?! Če ne hodite na navadne tekme, potem vam tudi na končnico ni treba.
Hock
15. 01. 2013 23.11
+4
Lahko je biti navijač,ko se zmaguje... Vsak naj se vprasa ,kako mu srce bije in bo spoznal iz kaksnega testa je tudi, kot osebnost...
stromberg
16. 01. 2013 10.38
+1
to METALC,tolle si dobr napisou,pred praznimi tribunami je težko igrat.