Hokej

Orli pretrd oreh za železarje

Ljubljana, 27. 01. 2012 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic, ki so se v zadnjem času bolj kot s tekmami ukvarjali s tem, ali bo njihov klub sploh preživel, so v tekmi 3. kroga drugega dela lige Ebel v gosteh izgubili z ekipo Orli Znojmo z 1:4.

Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä FOTO: Damjan Žibert

Potem ko so ves prejšnji konec tedna potekala pogajanja o nadaljevanju nastopanja v ligi Ebel in je vodstvo kluba brez zdaj že nekdanjega predsednika Slavka Kanalca igralcem zagotovilo, da bo poravnalo zaostale finančne obveznosti, so se železarji danes odpravili na Češko k novincu v ligi, s katerim so v rednem delu sezone izgubili vse medsebojne tekme.

Še za kanček bolj oslabljeni, v ekipi že teden dni ni več nekdanjega kapetana Andreja Tavžlja in vratarja Gašperja Krošlja, so se slovenski prvaki v prvi polovici tekme dobro upirali domačim hokejistom. Enakovredni so bili po strelih na gol, redke priložnosti pa so na obeh straneh ostale neizkoriščene.

Šele začetek druge tretjine je prinesel prvi zadetek, prvi pa je moral po plošček v mrežo po napadih rojakov jeseniški vratar Michal Fikrt, premagal ga je Jan Šeda. Jeseničani pa so na polovici tekme izkoristili kazni na strani domačih, ko sta bila v razmaku pol minute na klopi za kaznovane dva hokejista, premoč 5-3 pa je v zadetek spremenil Antti Pusa.

Pred zadnjo tretjino so imeli tako Jeseničani še možnosti za presenečenje, toda domači so nato hitro pritisnili in Aleš Stanek je povišal na 2:1 že po dobrih dveh minutah. Dokončno pa je upe na preobrat Jeseničanov pokopal Adam Havlik z zadetkom deset minut pred koncem. Domači pa so minuto in pol pred koncem le še potrdili zmago.

Izid:
Orli Znojmo – Acroni Jesenice 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
29. 01. 2012 08.11
-1
nazaj na trak u Acronija
romankranj
28. 01. 2012 13.20
+6
no,za letos smo konec,skoda da vsaj sand ne brani kake tekme,da mal razmiga kosti,ce ga ze imamo,fikrt je pac fikrt in si ne kvari statistike prejetih golov na tekmi,bognedej da bi jih manj kot 4 dobu.... upajmo na CIMPREJSNJO SANACIJO KLUBA,KER ACRONI NE SME PROPASTI. VSI ZA SAMPIONE RDECE!