Hokej

VIDEO: Edmonton lahko po drugi zmagi serijo z Anaheimom odloči že doma, St. Louis tokrat ni bil plen predatorjev

St. Louis, Anaheim, 29. 04. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Edmonton Oilers so tudi po zaslugi izvrstnega vratarja Cama Talbota prišli še do druge zaporedne zmage na ledu Anaheim Ducks (2:1). Pobeg na 2:0 v zmagah je v St. Louisu hokejistom Nashville Predators pred selitvijo serije v bližnji Tennessee preprečil Vladimir Tarasenko, ki je z dvema goloma prinesel zmago modrim (3:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Nashville Predators
    03:37
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Nashville Predators
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
    03:23
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Anaheim Ducks kljub silovitim napadom v drugi polovici druge tekme drugega kroga končnice z Edmonton Oilers niso uspeli zlomiti razpoloženega vratarja Cama Talbota in Kanadčani so se veselili še druge zaporedne zmage v Kaliforniji pred selitvijo serije v Alberto. Talbot je zbral kar 39 obramb, za zmago oljarjev pa je zadel Patrick Maroon v drugi tretjini ob igri z igralcem več na ledu. Hitro je mrežo račkov načel Slovak Andrej Sekera, Anaheim pa se ob praktično nepremagljivem Talbotu ni uspel približati na manj kot gol zaostanka kljub valovom napadov v zadnjih 30 minutah tekme. "Dobro sem se počutil že od začetka. Nekaj velikih obramb mi je uspelo hitro. To te nekako postavi v tekmo. Velik gol smo zabili hitro, to pa je res pomagalo. Tekmo smo začeli tako, kot smo si jo želeli začeti. Proti koncu smo se krivili, a nismo počili, to pa je znak dobre ekipe," je po obračunu dejal Talbot. Edmonton si pred povratkom v domačo dvorano ne bi mogel želeti boljše popotnice ob prvem preboju v končnico po kar enajstih letih, potem ko so v prvem krogu odpravili še eno kalifornijsko moštvo San Jose (4:2). Šved Jakob Silfverberg je v 36. minuti znižal zaostanek domačih, ki pa do konca prednosti domačega ledu niso izkoristili, saj jim ni več uspelo premagati Talbota.

"Naš vratar je bil prvi mož tekme, on je odločil dvoboj, saj je branil takrat, ko smo to najbolj potrebovali. V bistvu je pokazal to, kar kaže že vso sezono," je ugotovil Sekera. Talbotova forma je toliko bolj presenetljiva zaradi dejstva, da do letošnje končnice z odločilnimi tekmami v severnoameriški ligi praktično ni imel izkušenj, a se je pod pritiskom, ko se marsikateri hokejist zlomi ali vsaj pokaže manj od svojih sposobnosti, prelevil v enega vodilnih članov Edmontona. Rus Vladimir Tarasenko je zadel dvakrat za St. Louis Blues, tretjega pa je na novem zanimivem obračunu s presenečenjem letošnje končnice Nashville Predators prispeval Finec Jori Lehtera. V osmi minuti so sicer gostje povedli prek Jamesa Neala, 20 sekund pred koncem uvodne tretjine pa je izenačil Tarasenko. Po drugem delu igre, ko ni bilo zadetkov, je Nashville ponovno vodil, po treh minutah tretje tretjine je zadel Ryan Ellis. Štiri minute in pol pozneje je izenačil Lehtera, Tarasenko pa je slabe štiri minute pred koncem zagotovil St. Louisu prvo vodstvo v tej seriji z Nashvillom in to po 116 minutah in devetih sekundah igre.

Izidi, končnica, 2. krog:

- zahod:
Anaheim Ducks ‒ Edmonton Oilers 1:2
- Edmonton vodi v zmagah z 2:0;

St. Louis Blues ‒ Nashville Predators 3:2
- izid v zmagah izenačen na 1:1;

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.