Hokej

Zmaji po podaljšku ugnali Medveščak

Ljubljana, 30. 09. 2011 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tilie Olimpije so v tekmi 7. kroga lige Ebel po podaljšku premagali zagrebški Medveščak s 3:2. Ljubljančani so odlično začeli sezono lige Ebel. Po šestih krogih so bili na drugem mestu, le točko za vodilnimi Celovčani.

Tilia Olimpija - Acroni Jesenice - 4
Tilia Olimpija - Acroni Jesenice - 4 FOTO: Damjan Žibert

Tokrat so zeleno-beli odšli na gostovanje v Zagreb, kjer so bili v preteklosti že uspešni, a so se zavedali, da se domače moštvo po slabšem startu že dviguje. Ob že tako zdesetkanem moštvu zaradi poškodb (tekmo so morali izpustiti branilca Igor Cvetek in Domen Vedlin ter napadalca Matej Hočevar in Petr Šachl) je neposredno po prihodu v Zagreb zbolel še Scott Hotham in zmaji so ostali le s petimi branilci.

A dobro vzdušje v ekipi Olimpije je ostalo tudi po takšnih razmerah in čeprav so domači na hitro dosegli vodilni gol, so se zmaji vedno znova vračali. Do prvega izenačenja so prišli celo z igralcem manj, ko je še enkrat svoje znanje pokazal vse boljši Justin Tylor. Toda veselje ljubljanskih navijačev na tribunah zagrebške dvorane je bilo kratko, saj so domači potrebovali manj kot minuto, da so z igralcem več iz neposredne bližine premagali Jeana Philippa Lamoureuxa. Toda še pred koncem prvega dela je Damjan Dervarič lepo podal pred gol Alešu Mušiču, ki je le podstavil palico in vratar Medveščaka Michael Ouzas je bil nemočen.

V drugi tretjini so imeli zeleno-beli veliko premoč. Toda tudi po 40 minutah je bilo na semaforju še vedno 2:2, za kar ima največ zaslug prav domači vratar, ki je ubranil prav vse poskuse tekmecev v tem delu. Velik boj zagrebške in ljubljanske zasedbe se je nadaljeval v zadnjem delu, domači so imeli takrat trikrat igralca več na ledu. Toda borbeni gostje so vse nalete zdržali, potem pa sami prišli do prednosti 5-4 v zadnji minuti tekme, česar pa niso izkoristili.

Kljub temu so po 60 minutah točko že imeli, priložnost za drugo pa se je ponudila, ko so domači namenoma izbili plošček za ogrado in tekmecem v drugi minuti podaljška ponudili prednost dveh igralcev. Po lepi akciji jo je izkoristil Mušič in Ljubljančanom zagotovil pomembno zmago.

Olimpija se je tako povsem približala vodilnemu Celovcu, ki je danes v Linzu prvič v sezoni moral priznati premoč tekmecem, zdaj imata obe ekipi po 11 točk. V naslednjem krogu bodo zeleno-beli v nedeljo doma igrali z Dunajčani, ki bodo v Tivoli prišli spočiti, saj so bili v tem krogu prosti.

Izid:
Medveščak - Tilia Olimpija 2:3 (2:2, 0:0, 0:0; 0:1)

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fisher29
01. 10. 2011 17.29
metalc4ever
01. 10. 2011 12.16
JP LEGENDAAAAAAAAA
Jerko Mati?
01. 10. 2011 03.48
Uništi nas vaš golman,kako se ono zove?Lamouroux,tako nekako!
kitaa
01. 10. 2011 01.05
OLIMPIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mare.florida
30. 09. 2011 23.01
BRAVO OLIMPIJA!!!! Le tako naprej!
Matic Korošic
30. 09. 2011 22.59
bravo olimpijaaaaa<3