Hokej

VIDEO: Olimpija slavila drugič zapored na gostovanju, padel Innsbruck

Innsbruck, 22. 11. 2014 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 19. kroga lige Ebel na gostovanju pri Innsbrucku premagali domačo ekipo s 3:0. Ljubljanski hokejisti so zahteven del sezone, v 14 dneh so ali bodo imeli pet tekem v gosteh in le eno domačo, odlično začeli.

Prejšnji teden so na Dunaju presenetili favorizirano domačo ekipo in po kazenskih strelih odnesli obe točki, danes pa so odigrali prvi del dvojnega sporeda v dveh dneh. Najprej jih je čakalo gostovanje v Innsbrucku, kjer so nalogo dobro opravili in na koncu slavili s 3:0, že v nedeljo pa se bodo ustavili še v Salzburgu. Na prvi medsebojni tekmi v sezoni so v dvorani Tivoli Tirolci slavili s 3:0. A zmaji so bili odločeni, da bo tokrat drugače, po prvi zmagi v gosteh v sezoni pa so tudi njihove želje presegle zgolj domače uspehe. V Innsbrucku so samo nadgradili predstavo z zadnje tekme. Od prve minute so se gostje postavili tako, da so zaprli svojo tretjino, s tem onemogočili lahke vhode tekmecev pred svoja vrata, Innsbruck pa je deloval dokaj zmedeno.

Ljubljančani so dosegli lepo gostujočo zmago.
Ljubljančani so dosegli lepo gostujočo zmago. FOTO: Damjan Žibert

Na drugi strani so v hitrih protinapadih zmaji vseskozi pritiskali proti vratom Adama Munroeja. Ta je v sedmi minuti priznal premoč po lepo izpeljanem protinapadu Aljaža Uduča, ko so vsi pričakovali njegov strel, je na drugi strani opazil Mateja Hočevarja, temu pa ni bilo težko zadeti za vodstvo. V 14. minuti bi Anže Ropret prednost lahko povišal, ko je spet zapretil četrti napad, a je zgrešil iz bližine, nekaj sekund pred koncem prvega dela pa je imel podobno priložnost še Gregor Koblar.

V nadaljevanju so gostje na začetku dvakrat imeli igralca več, sicer dobro kombinirali, a bili brez nevarnega strela. V 30. minuti pa je nato natančno podajo Koblarja izkoristil Žiga Pešut in s strelom vratarju med nogama povišal na 2:0. Po tem golu so se začeli težki trenutki za goste, ki so bili dvakrat zapored na kazenski klopi. Delovali pa so zbrano in borbeno in vratar Andy Chiodo ni imel težkega dela. Innsbruck je v zadnjem delu silovito pritisnil, streljal z vseh položajev, a Chiodo ni klonil. Na koncu je z 39 obrambami tudi prvič v sezoni popolnoma zaklenil svoj gol, za potrditev lepe zmage pa so gostje poskrbeli ob koncu s strelom Toma Zanoškija za prazen gol.

Izid:
Innsbruck - Telemach Olimpija 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Hočevar 7., Pešut 30., Zanoški 59.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
23. 11. 2014 15.20
+0
Bravo OLIMPIJA! VSI ZA ŠAMPIJONE ZELENE!