Hokej

Olimpija in Jesenice pričakovano v finalu

Ljubljana/Jesenice, 24. 03. 2012 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V finalu državnega prvenstva se bodo pričakovano pomerili hokejisti Tilie Olimpije in Jesenice. Železarji so bili tudi na drugi polfinalni tekmi proti Triglavu suvereni (6:0), zmaji pa so tokrat brez težav premagali Maribor (4:1).

V finalu državnega prvenstva bosta palice prekrižala stara znanca.
V finalu državnega prvenstva bosta palice prekrižala stara znanca. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so po remiju na prvi tekmi tokrat srečanje začeli bolj zavzeto, a bi jih gosti kaj kmalu presenetili že v prvi minuti, ko je Matija Pintarič plošček zaustavil s čelado. V drugi minuti je bil blizu zadetka Žiga Pance, a je streljal mimo vrat, John Hughes in Aleš Mušič pa sta v razmaku nekaj sekund v šesti minuti zadela vratnico. Zmaji so dve minuti pozneje le povedli, ko je Sergej Smirnov lepo našel Justina Taylorja, ta pa je z natančnim strelom ob desni vratnici premagal Jureta Verliča. Le minuto pozneje se je po zmedi pred vrati gostov najbolje znašel Mušič in za zmaje dosegel še drugi gol. V nadaljevanju so bili gostitelji boljši nasprotnik, večkrat streljali proti vratom gostov, Mariborčani pa so le občasno prihajali pred vrata Pintariča. Že v 14. minuti se je v dresu zeleno-belih spet poškodoval Jamie Fraser in predčasno končal tekmo.

Tudi v drugi tretjini je bila Tilia Olimpija boljši nasprotnik in le prevelikemu zapletanju se mariborski hokejisti lahko zahvalijo, da niso prejeli še kakšnega zadetka več v tem delu igre. Najlepši priložnosti so gostitelji zapravili v 25. minuti, ko je bil Taylor sam pred vrati, ter Boštjan Goličič v 28. minuti. Po polovici drugega dela pa so si Mariborčani priigrali dve lepi priložnosti. Najprej je Dejan Žemva v 33. minuti sam pridrsal pred Pintariča, v 35. minuti pa je Jure Miljuš sprožil mimo vrat.

Razmerje moči na ledu se v zadnjem delu ni veliko spremenilo, le po zadetku gostov v 45. minuti za znižanje izida so Mariborčani še nekaj naslednjih minut igrali bolj napadalno, vendar so ljubljanski hokejisti v 50. minuti po zadetku Taylorja pokazali, kdo je gospodar Tivolija. Končni izid in uvrstitev v finale DP je po samostojnem prodoru v 57. minuti potrdil Hughes.

Železarji bret težav odpravili Triglav

Železarji so imeli po petkovi tekmi v Kranju zalogo treh golov, že v prvi tretjini srečanja v dvorani Podmežakla pa so praktično razrešili vse dvome o končnem zmagovalcu. V polno sta zadela Tomi Hafner in Miha Brus. Gosti so le redko prihajali do zaključnih strelov, domači vratar Michal Fikrt pa ni imel večjih težav. V nadaljevanju so Jeseničani igrali le še toliko, da so mirno in varno pripeljali tekmo do konca. V drugi tretjini sta vodstvo slovenskih prvakov povišala Branislav Bendik in Hafner.

Kranjčani so bili najbližje zadetku po 15 sekundah igre v tretji tretjini, ko je vratnico zadel napadalec gostov Jernej Vodnov. Za končni rezultat sta poskrbela Bendik s svojim drugim golom na tekmi in Kranjčan v jeseniškem dresu Anže Kuralt. Najučinkovitejši igralec tekme je bil domači kapetan Hafner z dvema goloma in podajo.

Bojan Magazin je uspešno opravil svojo prvo nalogo kot novi glavni trener železarjev. Jeseniška ekipa se je z zanesljivo zmago proti Triglavu uvrstila v finale, kjer bo branila naslov proti večnemu tekmecu Tilii Olimpiji v dvoboju na tri dobljene tekme. Prva je na sporedu v ponedeljek v ljubljanskem Tivoliju.

Izida:
Tilia Olimpija - Maribor 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Acroni Jesenice - Triglav 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

schischkar
26. 03. 2012 15.18
se vidimo na tekmi...
erick2
26. 03. 2012 20.43
a lahko kdo pove rezultat današnje tekme??? hvala
Paklenik
26. 03. 2012 08.34
+3
Olimpija le letos velik favorit, a tudi mladci iz Jesenic se bodo borili in kakšna tekma bo zagotovo zanimiva.
Timtrojan
25. 03. 2012 00.53
+1
Olimpija ma letos res močno ekipo, sam majo jeseničani še vedno večje srce. Let the games begin.
--Milan--
24. 03. 2012 22.47
+4
mah če pogledamo letošnjo sezono Olimpija bo prvak ker res so pokazal več od jesenic!!!!
hoilongmai
24. 03. 2012 23.17
+9
Aljaž Nastran
26. 03. 2012 14.49
+1
Milsm de ste še vsako seztono meli bolšo ekipo, pa so bili Jeseničani prvaki, tko da tudi letos... Pusto se presenetit
Predator77
24. 03. 2012 22.02
+2
Sej tekme mogoče ne bo ko jesenice ne bojo mel dnarja za avtobus ;)
Victorinox
24. 03. 2012 22.26
+9