Hokej

Olimpija bo očitno izgubila Kaspitza, čeprav je pravilnik na njeni strani

Ljubljana, 20. 01. 2016 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Edina slovenska predstavnica v ligi Ebel Telemach Olimpija se bo v drugi del sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu, v katerem se bo borila za vstop v končnico, podala brez Rolanda Kaspitza. Avstrijski hokejist bo odslej igral za Graz 99ers, zmaji pa pred nadaljevanjem sezone ostajajo optimisti.

Hokejisti Olimpije bodo odločilni del sezone začeli še dodatno oslabljeni.
Hokejisti Olimpije bodo odločilni del sezone začeli še dodatno oslabljeni. FOTO: Damjan Žibert
Novico o odhodu Rolanda Kaspitza so v klubu sporočili na sredini novinarski konferenci, kjer so se predstavili pred nadaljevanjem lige Ebel v petek. "To ni vprašanje zame, niti si ne bi upal komentirati možnosti odhoda Kaspitza v Gradec. To je vprašanje za vodstvo lige," je predsednik kluba Marko Popovič pospremil zadnje dogajanje in ni želel komentirati odhoda k ligaškim tekmecem, saj sicer po pravilih tekmovanja igralci ne bi smeli v sezoni prestopati iz kluba v klub znotraj lige, Gradec pa je tekmec Olimpije v ligi Ebel.

Drugi del lige Ebel se bo sicer začel v petek. V razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu imajo edini slovenski predstavniki, hokejisti Telemacha Olimpije, teoretično še možnosti, da se prebijejo v končnico, a se zavedajo, da jih čaka zelo težko delo. V zgornjem delu so tekmovanje končali Red Bull Salzburg, Black Wings Linz, Orli Znojmo, Vienna Capitals, Bolzano in Dornbirn, ta šesterica bo v desetih krogih drugega dela igrala za čim boljše uvrstitve pred končnico, ki pa so si jo vsi klubi že zagotovili. Spodnji del oziroma skupino, ki se bo borila za le še dve prosti mesti, ki vodita v končnico, pa sestavljajo Fehervar, Graz 99ers, Innsbruck, Telemach Olimpija, VSV Beljak in KAC Celovec.

Tudi v tej skupini imajo najboljše ekipe bonus točke, edini slovenski predstavnik v tekmovanju pa bo kot zadnji po rednem delu lige začel brez njih. Najboljše izhodišče imajo Beljačani s šestimi točkami plusa, KAC ima štiri, Fehervar dve in Gradec eno. Na sporedu bo še deset krogov, v katerih bodo ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh. Ljubljanska zasedba bo prvi dve tekmi igrala doma, prvo že v petek proti VSV Beljaku. V sredo se je zasedba zeleno-belih pred nadaljevanjem sezone predstavila na novinarski konferenci v Ljubljani. Vodstvo kluba je optimistično, čeprav se zavedajo, da bodo imeli hokejisti težko delo.

Zeleno-beli nimajo veliko možnosti za preboj v končnico, toda ...
Zeleno-beli nimajo veliko možnosti za preboj v končnico, toda ... FOTO: Damjan Žibert

"Glede na to, da smo končali kot zadnje moštvo v ligi, nam sistem še vedno omogoča preboj v končnico. Ne glede na vse smo zmago ali dve oddaljeni od končnice, razpored nam gre na roko, od prvih petih tekem imamo štiri doma, če bomo prvo tekmo pripeljali v našo korist, bo samozavest, ki smo jo dobili v zadnjih tekmah, unovčili tudi za prihajajoče. Če odigramo tako kot zadnjo tekmo proti Dunaju, se nas lahko boji vsak," je o možnostih dejal Andrej Tavželj. Trener Fabian Dahlem se prav tako zaveda, da bo naloga težka, a je prepričan, da možnosti so: "Veselimo se drugega dela. Imamo dober urnik z dvema tekmama doma za začetek, kar je prednost, čaka nas neke vrste derbi z Beljakom, pa še ena domača tekma v nedeljo. A moramo gledati tekmo za tekmo, pokazati moramo najboljši hokej. Upam, da se bodo nekateri poškodovani igralci vrnili. Seveda si želimo priti v končnico, za to smo tu. Vemo, da nimamo bonus točk, a že tekma z Beljačani bo prva priložnost, da pridemo do tja."

Odhod Kaspitza ga je nekoliko presenetil, a pravi, da bodo zmogli tudi brez njega. Predsednik Popovič se je ob vprašanju, ali imajo igralci za morebiten preboj v končnico obljubljene dodatne nagrade, le nasmejal, glede aktualnega (težkega) finančnega položaja pa je bil zadržano diplomatski: "Obljubljenega nimajo nič, a če se to zgodi, se bom potrudil, da kaj dobijo. A glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjem mesecu, bomo to sezono zaključili precej simpatično oziroma solidno in postavili stanje, ki zagotavlja korak naprej tudi za naprej. Za zdaj nisem nič manjši optimist, ne skrbi me nič bolj kot prej," je o denarnih zadevah in prihodnosti kluba dejal predsednik Popovič. Med tistimi, ki se vračajo po poškodbah (vsaj na prvi tekmi bodo še manjkali David Planko, Luka Kalan in Anže Ropret, vsi drugi pa naj bi bili nared), je tudi Gregor Koblar, ki odpravlja težave z ramo: "Še vedno so trije, štirje poškodovani, manjkal bo zelo pomemben člen Ropret. A to nas ne bo zmotilo, igrali bomo, kot znamo in dali vse od sebe in skušali zmagati. Recept so neverjetne obrambe Oliverja, mi pa moramo izkoristiti napake tekmecev. Zelo pomembna bo prva tekma, Beljak začenja s šestimi točkami, mi z ničlo. Če dobimo tri točke, smo v sredini in bomo dobili velik zagon."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.