Hokej

Obama sprejel Kopitarja in druščino: Kot navijač Chicaga vam malo zamerim

Washington, 03. 02. 2015 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Los Angeles Kings so se v Washingtonu srečali z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, ki je sicer velik navijač rivalskega hokejskega moštva Chicago Blackhawks. Predsednik je kralje pogostil po osvojitvi lanskega Stanleyjevega pokala.

Barack Obama je sprejel hokejiste Los Angelesa.
Barack Obama je sprejel hokejiste Los Angelesa. FOTO: Reuters

"Kot navijač Chicaga vam malo zamerim, saj ste še en pokal osvojili s takšno lahkoto," se je v nagovoru, po poročanju uradne spletne strani lige NHL, pošalil Barack Obama. Hkrati je igralce pohvalil za neverjeten dosežek, ko so mesto brez snega in brez zime spremenili v hokejsko mesto. To so dosegli igralci, kot so Jonathan Quick, Justin Williams, Dustin Brown, Marian Gaborik, ob naštevanju pa ni pozabil omeniti tudi Anžeta Kopitarja, slovenskega zvezdniškega napadalca v dresu moštva iz mesta angelov.

Kings so v zahvalo predsedniku Obami podarili hokejski dres in srebrno hokejsko palico, na kateri je vgravirano "predsedniku Baracku Obami s strani 2014 šampionov Stanleyjevega pokala Los Angeles Kings 2. februar 2015".

Kapetan kraljev Brown je v odgovoru na predsednikove dovtipe dejal, da je celotna izkušnja sprejema v Beli hiši zabavna, vendar je pogled na Stanleyjev pokal v njihovih rokah najboljši opomnik tega, za kaj sploh igrajo.

Hokejistom so se na tradicionalnem sprejemu pridružili še nogometaši Los Angeles Galaxy, ki so lani osvojili pokal v severnoameriški nogometni ligi MLS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vojko Rudolf
07. 02. 2015 11.13
car vseh carjev...Anže..))