Hokej

NHL: Zmaga za Muršaka, poraz za Kopitarja

Detroit, 25. 03. 2012 09.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL sta nastopila oba slovenska igralca. Detroit Jana Muršaka je po preobratu in štirih golih v zadnjih 24 minutah strl Carolino s 5:4, manj uspešen pa je bil dan za Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki je na domačem ledu izgubil s prvaki iz Bostona z 2:4. V strelsko statistiko se Slovenca nista vpisala.

Rdeča krila so bila sredi tekme že na poti do najdaljšega niza porazov v zadnjih 21 letih, saj je Carolina vodila s 4:1 in domači ekipi se je obetal sedmi zaporedni poraz. A so nato le strnili vrste ter začeli zadevati v polno: dosegli so štiri gole od 37. do 52. minute, zadnjega je prispeval Drew Miller, dvakrat je v polno zadel Henrik Zetterberg. "Imajo moštvo svetovne ravni in odčitali so nam pravo lekcijo," je po dvoboju priznal trener gostov Kirk Muller. Detroit je na četrtem mestu zahodne konference varno na poti v končnico in se bo boril za prednost domačega terena. Za Anžeta Kopitarja in soigralce pa so bili prevelik zalogaj branilci naslova iz Bostona. Odločitev je padla v začetku zadnje tretjine, ko sta Milan Lucic in Chris Kelly zadela v razmaku minute in pol. Izkazal pa se je tudi vratar Bostona Tim Thomas, saj je tekmo končal s 40 obrambami. Moštvo Bruins je tako končalo niz štirih porazov na gostovanjih ter se utrdilo na vrhu vzhodne konference. Kralji pa so kljub porazu še osmi na zahodu, toda z istim številom točk kot deveti San Jose in deseti Colorado. "Imeli smo veliko priložnosti, ki pa jih je treba tudi izkoristiti, še posebej, kadar je na drugi strani takšna ekipa," pa je razloge za poraz našel domači strateg Darryl Sutter.

Detroitu je uspel veliki preobrat.
Detroitu je uspel veliki preobrat. FOTO: Reuters

Pingvini iz Pittsburgha so doživeli prvi poraz v rednem delu v zadnjih 15 tekmah, zadala jim ga je Ottawa. Daniel Alfredsson je za domače dosegel dva gola in imel še dve podaji, zvezdnik gostov Sidney Crosby pa je sicer dosegel gol, prvega po vrnitvi po poškodbi, kar pa ni bilo dovolj. V Philadelphii se je z dvema goloma na tekmi z Montrealom prav tako izkazal Danny Briere, podobno pa je bilo v Dallasu, kjer je za zmago domačih proti Calgaryju Jamie Benn zadel dvakrat, Kari Lehtonen pa zbral 35 obramb. Newyorški rangerji so v Torontu zmagali po kazenskih strelih, odločilnega je zadel Ryan Callahan. Že v rednem delu je dvakrat zadel Marian Gaborik. Dva gola več ima po tekmi z drugo newyorško ekipo Islanders tudi napadalec Tampe Steven Stamkos, ki je tako z 51. in 52. zadetkom v sezoni še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici najboljših strelcev NHL.

Izidi:
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 3:4
San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 4:3
Dallas Stars - Calgary Flames 4:1
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 3:1
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 8:4
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 4:1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 3:4
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 5:4
Nashville Predators - Winnipeg Jets 3:1
Los Angeles Kings - Boston Bruins 2:4
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.