Hokej

NHL: Vancouver tik pred izpadom

New York, 06. 05. 2013 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Minnesote Wild so zahvaljujoč zadetku Jasona Zuckerja v podaljšku premagali najuspešnejše moštvo rednega dela lige NHL Chicago Blackhawks in zmanjšali zaostanek v zmagah na 2:1.

New York Islanders je po podaljšku izgubil z drugo najboljšo ekipo lige. Pittsburgh Penguins je zato v zmagah povedel z 2:1, enako vodstvo pa ima tudi Ottawa Senators, ki je nadigrala Montreal Canadiens s 6:1. Zanesljivo se drugemu krogu približuje San Jose Sharks, ki proti prvouvrščeni ekipi iz severozahodne skupine vodi že s 3:0. Tokrat je San Jose zmagal s 5:2. Za Pittsburgh sta po tri točke dosegla zvezdnik Sidney Crosby in Chris Kunitz. Crosby je v podaljšku najprej poskrbel za izključitev, ko so sodniki dosodili, da ga je Brian Strait nepravilno zadrževal. Nato je s svojo tretjo podajo na tekmi poskrbel, da je svoj drugi gol v dvoboju osem minut in 44 sekund po začetku podaljška zabil Kunitz.

Ryan Kesler
Ryan Kesler FOTO: Reuters

Chicago je šele slabe tri minute pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, ko je po podaji Patricka Kaneja zadel Duncan Keith. V dodatne delu tekme je junak postal Jason Zucker, ki je na prvi tekmi s Chicagom, ki se je prav tako končala po podaljšku, zadel vratnico, Minnesota pa je nato manj kot minuto pozneje izgubila dvoboj. Na tretji tekmi je novinec v ligi meril bolj natančno in po dveh minutah in 15 sekundah dodatnega dela postavil končni izid v Xcel Energy Centru.

Izidi 1. kroga, vzhod:
New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4:5 po podaljšku
(Pittsburgh vodi z 2:1 v zmagah)

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 6:1
(Ottawa vodi z 2:1 v zmagah)

Zahod:
Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3:2 po podaljšku
(Chicago vodi z 2:1 v zmagah)

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 5:2
(San Jose vodi s 3:0 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.