Hokej

NHL: V reševanje spora vključili še mediatorje

New York, 27. 11. 2012 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko sestanki med vodilnimi v hokejski ligi NHL in sindikatom hokejskih igralcev NHLPA še niso prinesli napredka in se še ne ve, kdaj se bo začela sezona v najmočnejši ligi na svetu, bodo onstran Atlantika zdaj poskusili še z novim prijemom.

K reševanju nesporazumov so povabili zvezne mediatorje, ki bodo morda našli novo pot. Direktor ameriškega zveznega urada za mediacijo in alternativno reševanje sporov George Cohen je potrdil, da sta se strani obrnili na njegov urad, sam pa je že določil tri mediatorje, ki bodo pomagali pri reševanju spora. "Kakšnih posebnih pričakovanj nimamo, vendar je nov pristop vselej dobrodošel, da bomo morda našli rešitev kolikor mogoče hitro," je ob tem dejal izvršni komisar lige NHL Bill Daly. "Veselimo se njihovega vstopa v pogovore. Želimo doseči sprejemljiv dogovor za obe strani," pa je novost v pogajanjih pozdravil tudi izvršni direktor sindikata igralcev Donald Fehr.

Izvršni komisar lige NHL Bill Daly
Izvršni komisar lige NHL Bill Daly FOTO: Reuters

Cohen in njegov urad že imata nekaj izkušenj na športnem področju; v sezoni 1994/95 so mediatorji pomagali rešiti podoben spor v bejzbolski ligi MLB, pomagali pa so tudi košarkarjem v ligi NBA. V ligi ameriškega nogometa NFL pa so njegovi mediatorji letos pomagali rešiti spor med vodstvom lige in funkcionarji na tekmah. Zadnji sestanek v ligi NHL je bil pred tednom dni. V NHL so zaradi t. i. "lockouta" oziroma prekinitve vseh dejavnosti v ligi že odpovedali več kot tretjino tekem rednega dela, med odpovedanimi pa sta tudi tradicionalna zimska klasika 1. januarja in tekma zvezd, ki bi morala biti konec januarja v Columbusu.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trojnix
27. 11. 2012 16.03
+2
se vid da majo vsi preveč dnarja
lolipoly
02. 12. 2012 00.55