Hokej

NHL: Trije goli Marleauja za zmago San Joseja

Colorado, 21. 11. 2011 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so sinoči odigrali štiri tekme. Najvišjo zmago so dosegli igralci San Joseja, ki so v gosteh s 4:1 odpravili Colorado Avalanche. Vancouver je po podaljšku z 2:1 ugnal Ottawo, Carolina Toronto s 3:2, Detroit pa je bil s 4:2 boljši od Anaheima.

Največ zaslug za zmago San Joseja ima Patrick Marleau. Za tretjo zaporedno zmago svoje ekipe je dosegel tri gole, zadnjega za "hat-trick" v zadnji minuti tekme na prazen gol, dobro razpoložen pa je bil tudi vratar Thomas Greiss, saj je ustavil 35 poskusov domačih hokejistov. V Vancouvru je bil mož odločitve Chris Higgins, ki je sredi podaljška zagotovil zmago domačemu Vancouvru. V rednem delu je za domačo ekipo zadel Henrik Sedin, za goste iz Ottawe pa Colin Greening. Ottawa je bila v podaljšku celo bližje zmagi, saj je imel minuto pred zadetkom Higginsa izjemno priložnost Erik Condra, toda vratar Cory Schneider se je izkazal z odločilno obrambo.

Hokejisti Caroline so prišli do tesne domače zmage proti Torontu.
Hokejisti Caroline so prišli do tesne domače zmage proti Torontu. FOTO: Reuters

Tesno je bilo tudi v Raleighu, kjer pa so domači hokejisti slavili že po rednem delu. Jeff Skinner, Jay Harrison in Jussi Jokinen so zadeli za domačo ekipo, gostom iz Toronta pa nista pomagala niti dva gola najboljšega strelca lige Phila Kessela; slednji je zdaj pri 16 zadetkih in skupno 29 točkah. Detroit je v Anaheimu vodil že s 3:0, na koncu pa domače racmane premagal s 4:2. Brad Stuart je za rdeča krila zadel dvakrat, drugič 48 sekund pred koncem, ko so tekmeci poskušali brez vratarja izsiliti izenačenje, po en gol pa sta dodala še Henrik Zetterberg in Johan Franzen. Za Anaheim, ki je na predzadnjem mestu zahodne konference in je v zadnjem času dosegel le dve zmagi, sta zadela Finca Saku Koivu in Teemu Selanne.

 

Izidi:
Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 3:2
Colorado Avalanche – San Jose Sharks 1:4
Anaheim Ducks – Detroit red Wings 2:4
Vancouver Canucks – Ottawa Senators 2:1

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.