Hokej

NHL: Toews in Kane za 16 let in 168 milijonov

Chicago, 09. 07. 2014 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo Chicago Blackhaws iz lige NHL je sklenilo dolgoročni pogodbi s prvima zvednikoma ekipe. Jonathan Toews in Patrick Kane sta podaljšala zvestobo klubu do leta 2023 in vsak bo na sezono zaslužil dobrih 10,5 milijona ameriških dolarjev.

Ameriški hokejski klub Chicago Blackhawks si je zagotovil dolgoletne storitve dveh največjih zvezdnikov. Klub, ki ga je v prejšnji sezoni na poti do Stanleyjevega pokala izločil slovenski zvezdnik Anže Kopitar s kralji, je z napadalcema Jonathanom Toewsom in Patrickom Kaneom sklenil podaljšanje pogodbe. Zanimivo je, da je slovenski hokejist Anže Kopitar, ki so ga v zadnjem obdobju pogosto primerjali s Toewsom, plačan manj, zasluži 6,8 milijona na sezono, a zanesljivo lahko pričakuje podaljšanje in izboljšanje pogodbe, vendar bo to mogoče šele po naslednji sezoni. Toews in Kane sta s Chicagom še za osem let podaljšala zvestobo, posamezna pogodba je vredna 84 milijonov dolarjev. Oba hokejista sta tudi prejšnji pogodbi sklenila hkrati, leta 2009 sta zvestobo Chicagu obljubila za pet let in za 31,5 milijona dolarjev. Danes so zgodbo v Chicagu še nadgradili, oba ključna igralca bosta dres kluba nosila še do sezone 2022/23.

Kane, Toews in Chicago so že nekaj časa neločljivo povezani. Po izboru na naboru lige NHL sta kariero v NHL v tem klubu oba začela leta 2007, v tem času pa sta bila dvakrat prvaka lige in se štirikrat uvrstila v konferenčni finale. Petindvajsetletni Kane je zbral 178 golov in 315 podaj na tekmah rednega dela ter še 37 golov in 54 podaj v končnicah; leto starejši Toews pa ima doslej 195 golov in 245 podaj na 484 tekmah rednega dela ter še 29 golov in 52 podaj v končnicah. "Jonathan in Patrick sta postala izjemno pomembna člena te ekipe. Veseli smo, da smo si zagotovili njuno sodelovanje še z dolgoročnima pogodbama," je dejal direktor kluba Stan Bowman.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.