Hokej

NHL: San Jose s 4:0 v zmagah 'izprašil' Vancouver

San Jose, 08. 05. 2013 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

San Jose se je s četrto zaporedno zmago kot prvo moštvo uvrstil v konferenčni polfinale končnice lige NHL.

Ekipa San Jose Sharks je z "metlo" (4:0 v zmagah) odpravila Vancouver v četrtfinalu končnice lige NHL. Morski psi so v izjemni formi, sa jim je prvim uspelo napredovati v naslednji krog, v polfinalu na zahodu pa bo njihov tekmec zmagovalec med St. Louisom in Los Angelesom slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. V tej seriji je trenutno razmerje v zmagah izenačeno (2:2), naslednja tekma je na sporedu v St. Louisu, napredovalo bo tisto moštvo, ki bo prvo doseglo štiri zmage.

Na četrti tekmi je San Jose pred domačimi navijači zmagal po podaljšku s 4:3, odločilni gol za zmago je dosegel veteran Patrick Marleau. Morski psi so šesti nosilec na zahodu, tokrat pa so si prvič v klubski zgodovini priigrali napredovanje s 4:0 in ob tem izločili tretjega nosilca Vancouver, za katerega igrata tudi slovita švedska brata Sedin. Za gostitelje sta zadela še Brent Burns v prvi tretjini in dvakrat Joe Pavelski, vključno z zadetkom za podaljšek. Za Vancouver so zadeli Mason Raymond, Alex Burrows in Alexander Edler, vratar Cory Schneider je ubranil nekaj izjemnih poskusov tekmecev, vendar je v podaljšku kloni proti Marleauju, ki je zadel za napredovanje, na drugi strani je Finec Antti Niemmi zbral 32 obramb.

Patrick Marleau je dosegel odločilni gol v podaljšku za zmago San Joseja.
Patrick Marleau je dosegel odločilni gol v podaljšku za zmago San Joseja. FOTO: Reuters

Na zahodu so Chicago Blackhawks na četrti tekmi četrtfinala v gosteh s 3:0 ugnali ekipo Minnesota Wild in v zmagah povedli s 3:1. Dva gola je dosegel Patrick Sharp, Minnesota pa je v velikih težavah na vratarskem mestu. Prvi vratar Niklas Backstrom je poškodovan, drugi vratar Josh Harding se je poškodoval ob koncu prve tretjine, tako da je v gol vstopil novinec v ligi Darcy Kuemper, ki je dobil dva gola iz 18 strelov. V vzhodni konferenci prav tako s 3:1 vodijo hokejisti Ottawa Senators, ki so po podaljšku s 3:2 ugnali Montreal Canadiens. Montreal je vse do konca tekme vodil z 2:1, 23 sekund pred koncem rednega dela je izenačil Cory Conacher, Kyle Turris pa je v tretji minuti podaljška odločil o zmagovalcu. New York Islanders se kot osmi nosilec na vzhodu dobro upira prvouvrščeni ekip, saj so na četrti tekmi s 6:4 premagali Pittsburgh Penguins in konferenčni četrtfinale izenačili na 2:2 v zmagah.

Izidi:
- vzhod, četrtfinale:
Ottawa Senators – Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
- Ottawa v zmagah vodi s 3:1.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 6:4
- Izid v zmagah je izenačen na 2:2.

- zahod, četrtfinale:
Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 0:3
- Chicago v zmagah vodi s 3:1.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4:3 (podaljšek)
- San Jose se je s 4:0 v zmagah uvrstil v konferenčni polfinale.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.