Hokej

NHL: Rdeča krila zadržala upanje za končnico

Los Angeles, 15. 04. 2013 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hokejski ligi NHL so odigrali tri tekme. Detroit Red Wings so v gosteh s 3:0 premagali Nashville Predators, Chicago Blackhawks so bili v gosteh z 2:0 boljši od moštva St. Louis Blues, Buffalo Sabres pa so za edino domačo zmago s 3:1 ugnali Tampa Bay Lightning.

Hokejisti Detroit Red Wings lahko nekoliko lažje zadihajo, saj so sinoči s 3:0 proti Nashvillu naredili pomemben korak proti končnici. Zdaj zasedajo osmo, torej zadnje mesto v zahodni konferenci, ki še vodi v drugi del tekmovanja. Z golom in podajo se je izkazal Henrik Zetterberg, ekipa pa je dosegla prvo zmago v zadnjih štirih odigranih tekmah. Gol je dosegel še Johan Franzen, Justin Abdelkader pa je ob koncu tekme zatresel nebranjeno mrežo gostiteljev.

Corey Crawford
Corey Crawford FOTO: Reuters

Vodilna ekipa zahodne konference Chicago Blackhawks je sinoči gostovala pri St. Louisu in brez težav zmagala z 2:0. V vratih Chicaga je blestel Corey Crawford, ki je ustavil 30 strelov in ostal nepremagan. Gola za Chicago sta prispevala Bryan Bickell in Marian Hossa, vratarju gostiteljev Brianu Elliottu pa je tokrat spodletelo, da bi še četrto tekmo zapored odigral brez prejetega zadetka. Edino zmago pred domačimi gledalci so dosegli hokejisti Buffalo Sabres, ki so s 3:1 premagali Tampo. Za domače so bili uspešni Tyler Ennis, Jochen Hecht in Kevin Porter, častni zadetek za goste pa je prispeval Benoit Pouliot.

Izidi:
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 0:2
Nashville Predators – Detroit Red Wings 0:3
Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Wings29
15. 04. 2013 13.28
+1
končno novi 2 točki! Za končnico jh bomo še rabl! Let's go Red Wings!