Hokej

NHL: Razpoloženi Kopitar ni bil dovolj za zmago kraljev

Los Angeles, 06. 11. 2011 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL je bilo na sporedu 11 tekem, med drugim je igral tudi slovenski hokejist Anže Kopitar. Njegovi Los Angeles Kingsi so gostili Pittsburgh Penguinse in po kazenskih strelih izgubili z 2:3. Kopitar je v rednem delu prispeval gol in podajo, prav tako pa je bil uspešen tudi pri kazenskem strelu.

Kralji so izgubili četrto zaporedno tekmo, a so se tekmecem tokrat dobro upirali. Mož odločitve je bil Chris Kunitz, ki je najprej slabe tri minute pred koncem podaljška dosegel izenačujoči zadetek, nato pa v četrti seriji prispeval še uspešen kazenski strel. Za pingvine, ki z 21 točkami trenutno vodijo v prvenstvu, je zadel tudi Steve Sullivan. Poleg Anžeta Kopitarja, Hrušičan je zadel tudi kazenski strel, se je med strelce za kralje v rednem delu vpisal še Simon Gagne. Visoko zmago s kar 7:0 so vknjižili igralci Bostona, ki so gostovali v Torontu. Tyler Seguin je vknjižil prvi hat trick kariere, Milan Lucic, Kanadčan srbskih korenin, je dodal dva gola in podajo, David Krejci pa je prispeval gol in dve podaji. Za branilce naslova prvakov je zadel tudi Shawn Thornton, Tim Thomas pa je za prvo tekmo brez prejetega zadetka ustavil 24 poskusov gostiteljev.

Anže Kopitar (v temnem dresu) je bil proti Pittsburghu izjemno razpoložen, toda kralji so vseeno zabeležili poraz po kazenskih strelih.
Anže Kopitar (v temnem dresu) je bil proti Pittsburghu izjemno razpoložen, toda kralji so vseeno zabeležili poraz po kazenskih strelih. FOTO: Reuters

Še več zadetkov so gledalci videli v Philadelphii, ki je z 9:2 premagala moštvo Columbus Blue Jackets. Gostitelji so modre jopiče na realna tla postavili že v prvi tretjini, ko so jim nasuli pet golov. V uvodnem delu tekme so se med strelce vpisali Claude Giroux, Jaromir Jagr, James van Riemsdyk, Max Talbot in Jakub Voracek. Sean Couturier je za Philadelphio zadel dvakrat, Wayne Simmonds in Matt Carle pa sta za domače, ki so na tekmi že vodili z 8:0, zadela le 20 sekund narazen. Katastrofalen poraz Columbusa sta z goloma nekoliko omilila Derek Dorsett in Grant Clitsome. Ottawa Senatorsi so po kazenskih strelih z 2:3 izgubili proti Buffalo Sabresi, New Jersey Devilsi pa so z enakim izidom po podaljšku premagali Winnipeg Jetse. Podaljšek je odločil tudi zmagovalca v San Joseju, kjer so domači s 3:4 klonili proti Nashville Predatorsom.

Izidi:
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2:3
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 2:3
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 0:7
New Jersey Devils - Winnipeg Jets 3:2
New York Islanders - Washington Capitals 5:3
New York Rangers - Montreal Canadiens 5:3
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 9:2
Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 5:0
Minnesota Wild - St. Louis Blues 2:1
Phoenix Coyotes - Edmonton Oilers 4:2
San Jose Sharks - Nashville Predators 3:4
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
07. 11. 2011 11.39
ali je sploh potreben komentar? Kopi, potrebuješ samo zdravje....ostalo narediš sam, kajne? edini naš predstavnik v tujini, kateri je konstantno dober in koristen za državo - vse ostalo, bolje da se sploh ne spomnim. želim, da gredo letos Kralji do konca.
kdsjdks
06. 11. 2011 11.20