Hokej

NHL: Pri kraljih tudi trenerjev sin Brett Sutter, Pittsburgh Arizono odpravil s pol ducata golov

Los Angeles, 01. 03. 2016 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL se je končal prestopni rok. Moštva so veliko trgovala, vendar brez velikih zvezdniških premikov. Vodstvo Los Angelesa je opravilo menjavo in pripeljalo Bretta Sutterja, sina glavnega trenerja kraljev. Najvišjo zmago dneva je dosegel Pittsburgh, ki je s 6:0 premagal Arizono.

Hokejisti iz Dallasa so na domačem ledu po podaljšku izgubili proti Detroitu z 2:3 in zapravili priložnost, da se znova zavihtijo na prvo mesto v zahodni konferenci lige NHL. V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 2:2, v tretji minuti podaljška pa je za rdeča krila zadel Rus Pavel Dacjuk.

Najvišjo zmago so dosegli hokejisti iz Pittsburgha, ki so po hat-tricku Šveda Patrica Hornqvista Arizono premagali s 6:0. New York Rangers so doma ugnali Columbus z 2:1, medtem ko je bila Philadelphia boljša od Calgaryja s 5:3. Tampa Bay je v gosteh premagala Toronto z 2:1.

New York Rangers so doma ugnali Columbus z 2:1, slabe tri minute pred koncem izenačenega dvoboja pa je zmagoviti zadetek za gostitelje dosegel Derek Stepan. San Jose je na domačem ledu dokaj zanesljivo ugnal Montreal s 6:2, najbolj prepričljiv mož na ledu pa je bil Joe Pavelski z dvema goloma in podajo.

Philadelphia je ugnala Calgary s 5:3, izkazal pa se je Brayden Schenn, ki je dosegel svoj prvi hat-trick na ledenih ploskvah NHL. Tampa Bay je v gosteh premagala Toronto z 2:1, za sedmo zmago v nizu floridske zasedbe pa imata največ zaslug dvakratni strelec Tyler Johnson ter ruski vratar Andrej Vasilevski, ki je zbral 31 obramb.

Kralji iz Los Angelesa, kjer nastopa Hrušičan Anže Kopitar, bodo naslednjo tekmo igrali v noči na petek, ko bodo gostili hokejiste iz Montreala. So se pa kralji okrepili z novim igralcem, so poročali na spletni strani NHL. Po Robu Scuderiju in Krisu Versteegu je član Los Angelesa tudi Brett Sutter, sin glavnega trenerja Darryla, ki pa bo kot kaže igral v ligi AHL. Brett Sutter je v karieri odigral 60 tekem v ligi NHL, letos še nobene za Minnesoto, saj je igral v ligi AHL. Lani je nastopil na šestih tekmah v dresu Minnesote.

Patric Hornqvist je dosegel tri gole, Sidney Cosby pa je prispeval tri podaje.
Patric Hornqvist je dosegel tri gole, Sidney Cosby pa je prispeval tri podaje. FOTO: Reuters

Izidi:
New York Rangers - Columbus Blue Jackets  2:1
Philadelphia Flyers - Calgary Flames      5:3
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes     6:0
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 1:2
Dallas Stars - Detroit Red Wings          2:3 - podaljšek
San Jose Sharks - Montreal Canadiens      6:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.