Hokej

VIDEO: Po treh porazih kralji našli pot do zmage

Los Angeles, 08. 02. 2015 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je bil sinoči na delu znova Anže Kopitar s kralji. Los Angeles je gostoval pri moštvu Tampa Bay Lightning in zmagal s 4:2. Slovenski hokejist v vrstah kalifornijskega moštva je zabeležil podajo.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je davi s soigralci v ligi NHL po treh zaporednih porazih le okusil slast zmage. Njegov Los Angeles Kings je premagal Tampo Bay Lightning s 4:2. Kopitar je v statistiko vpisal podajo ob tretjem golu kraljev. Kralji so vodili po minuti in 33 sekundah igre, ko je zadel Tyler Toffoli. Vodstvo je v 13. minuti povišal Justin Williams, dve sekundi pred koncem prve tretjine pa je po podaji Robyna Regehra in Kopitarja zadel še Drew Doughty za visoko vodstvo s 3:0 po prvi tretjini. Tampa se je odločila za menjavo vratarja, Bishopa (dobil je tri gole iz devetih strelov) je zamenjal Vasilevskij, ki je do konca dobil le en gol, razmerje v strelih je bilo 29:28 v korist kraljev. Tampa se je približala le na gol zaostanka, v drugi tretjini je znižal Nikita Kučerov, na začetku tretje je Tampo rezultatsko povsem približal Victor Hedman. A je nato zmagovalca odločil Williams s svojim drugim golom v 48. minuti. Kopitar je odigral skoraj 22 minut, dvakrat ustrelil na gol in kot omenjeno k zmagi dodal podajo. To je bila njegova 29. v sezoni, po 49 tekmah je zbral 40 točk. "Ko vodiš s 3:0, takrat bi moralo biti tekme konec. Nikoli jim ne bi smeli dovoliti, da se vrnejo v igro. Zaradi tega nismo veseli. Četrti gol nam je pomenil res veliko," je povedal branilec Drew Doughty.

Montreal je s 6:2 odpravil New Jersey, po dvakrat pa sta zadela Tomaš Plekanec in Dale Weise. San Jose je s 4:5 izgubil proti Carolini, morskim psom ni pomagal niti razpoloženi Tomaš Hertl, ki je zadel dvakrat, enkrat pa podal.

Hokejisti Los Angelesa so se le razveselili zmage po nekaj porazih.
Hokejisti Los Angelesa so se le razveselili zmage po nekaj porazih. FOTO: Reuters

Izidi:
Tampa Bay Lightning - Los Angeles Lakers 2:4
Nashville Predators - New York Rangers 3:2
Boston Bruins - New York Islanders 2:1
Buffalo Sabres - Dallas Stars 3:2
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 5:1
Montreal Canadiens - New Jersey Devils 6:2
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 1:4
Arizona Coyotes - Detroit Red Wings 1:3
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 1:0
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 5:0
San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 4:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.