Hokej

NHL: Ovečkin prvi do 40. gola v sezoni, okrepitev za Kopitarjeve kralje

Washington, 27. 02. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V hokejski ligi NHL je Washington dosegel novo zmago (3:2), prvi zvezdnik moštva Aleks Ovečkin pa je prvi od igralcev v tej sezoni dosegel mejo 40 golov. Los Angeles Kings so v svoje vrste pripeljali branilca Roba Scuderija.

Ekipa Washington Capitals je premagala Minnesoto Wild s 3:2 in ostala na čelu lige. Za zmagovalce je vodilni strelec lige Rus Aleks Ovečkin dosegel štirideseti gol, kar mu je uspelo osmič od enajstih sezon, v katerih igra v najmočnejši hokejski ligi na svetu, šestič pa kot prvemu v sezoni. Slednje sta pred njim zabeležila le Bobby Hull in Phil Esposito. Drugi na lestvici lige NHL po golih je Chicagov Patrick Kane (35), tretji pa Dallasov Jamie Benn (32).

Ekipa Los Angeles Kings je iz Chicaga pripeljala branilca Roba Scuderija, ki je v preteklosti že igral za kralje, v nasprotno smer pa je šel branilec Christian Ehrhoff.

Na domačem ledu je izgubila trojica moštev; Carolina Hurricanes v dvoboju z Boston Bruins z 1:4, New Jersey Devils s Tampo Bay Lightning z 0:4, San Jose Sharks pa z Buffalo Sabres z 1:3. Pred svojimi gledalci so poleg ekipe iz ameriške prestolnice slavili le še igralci Anaheim Ducks, ki so po podaljšku odpravili Edmonton Oilers z 2:1. Anaheim je slavil sedmič zapored in ostaja tik za Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kralji, ki so četrti na zahodnem delu lige, bodo igrali v noči na nedeljo po slovenskem času z ekipo Buffalo Sabres.

Aleks Ovečkin
Aleks Ovečkin FOTO: AP

Umrl je Andy Bathgate
V triinosemdesetem letu starosti je preminil nekdanji zvezdnik ekipe New York Rangers Andy Bathgate. Član hrama slavnih igralcev severnoameriške hokejske lige NHL je bil osemkrat udeleženec tekme vseh zvezd, v sezoni 1958–59 je bil najkoristnejši igralec lige.

Imel je v lasti skoraj vse rekorde moštva Rangers, še vedno pa je njegov najdaljši strelski niz v zgodovini ekipe, saj je zadel na desetih zaporednih srečanjih. V 17 sezonah v NHL je igral še za Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings in Pittsburgh Penguins. Edini naslov prvaka je osvojil leta 1964 s Torontom.

Izidi:
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning      0:4
Carolina Hurricanes - Boston Bruins          1:4
San Jose Sharks - Buffalo Sabres             1:3
Washington Capitals - Minnesota Wild         3:2
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers              2:1 (podaljšek)

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xsbx
27. 02. 2016 10.49
+1
Ovečkin je car.