Hokej

NHL: New York preprečil, da bi Washington prišel do stotice

Washington, 05. 03. 2016 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Hokejisti New York Rangers so v ligi NHL presenetili vodilno ekipo Washington in se v ameriški prestolnici veselili zmage s 3:2. Izkazal se je rezervni vratar Finec Raanta, Washington, vodilno moštvo lige, pa ostaja pri 98 točkah.

New York je zmagal v Washingtonu s 3:2 in preprečil gostiteljem, da bi kot prvo moštvo v tej sezoni lige NHL dosegli mejo 100 točk. Namesto poškodovanega prvega vratarja New Yorka Šveda Henrika Lundqvista je izvrstno branil Finec Antti Raanta, ki je ubranil 32 strelov. Odločilni gol je po 17 sekundah zadnje tretjine dosegel Derek Stephan. Gostje so v prvi tretjini povedli z goloma Jesperja Fasta in Keitha Yandleja, v drugi sta na 2:2 poravnala Jay Beagle in T.J. Oshie, nato pa je gostom slavje zagotovil Stephan.

Na sporedu so bile tri tekme. Dallas Stars so premagali New Jersey Devils s 4:2, pri čemer je bila tekma res odločena šele 20 sekund pred koncem, ko je Vernon Fiddler dosegel zadnji gol na tekmi. Columbus Blue Jackets pa so bili boljši od Edmonton Oilers s 6:3. Z dvema goloma je izstopal David Savard.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil ponoči prost, danes pa ga v domači dvorani čaka zahtevna tekma z Anaheimom, ki vsaj začasno odloča o četrtem mestu na lestvici zahoda. Dve od treh že odigranih medsebojnih tekem v sezoni je letos dobil Anaheim.

Anntti Raanta
Anntti Raanta FOTO: Reuters

Izidi:
Dallas Stars - New Jersey Devils        4:2
Washington Capitals - N.Y. Rangers      2:3
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 6:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
05. 03. 2016 19.09