Hokej

NHL: New Jersey izsilil sedmo tekmo

New York, 25. 04. 2012 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti New Jerseyja so v dvoboju s Florido v prvem krogu končnice lige NHL izsilili sedmo odločilno tekmo za napredovanje. V domači dvorani so ponoči po podaljšku zmagali s 3:2 in izid v zmagah poravnali na 3:3. Gol odločitve je dosegel Zajac.

Srečanje je v razprodani dvorani odločil Travis Zajac, ki je zadel v šesti minuti podaljška. Zajac je v rednem delu odigral le 15 tekem in zbral šest točk, v končnici pa ima na šestih tekmah prav toliko točk (trije goli in tri podaje). "Bili smo precej frustrirani zaradi vseh teh strelov in nikakor nismo uspeli zadeti. A vedeli smo, da smo boljši in da kontroliramo tekmo in nismo popuščali, zato smo tudi zmagali," je povedal Zajac.

V rednem delu tekme sta za domače gole dosegla Steve Bernier in Ilja Kovalčuk, ti so vodili že z 2:0, vratar Martin Brodeur pa je zbral 14 obramb. New Jersey je bil boljša ekipa, saj je gostujoči vratar Scott Clemmensen, ki je zamenjal poškodovanega Joseja Theodorja, uspešno posredoval pri 39 strelih, v podaljšku pa je bil nemočen ob strelu Zajca v svoj krajši kot. Za Florido, ki čaka na prvo napredovanje v drugi krog končnice po letu 1996, sta zadela Kris Versteeg in Sean Bergenheim in gostom priigrala podaljšek. Ti so imeli v dodatnem času le nekaj trenutkov pred golom Zajca celo priložnost za zmago.

Travis Zajac je dosegel gol v podaljšku za zmago New Jerseyja.
Travis Zajac je dosegel gol v podaljšku za zmago New Jerseyja. FOTO: Reuters

Izid, 1. krog končnice:
- Vzhod:
New Jersey Devils - Florida Panthers 3:2 (podaljšek)
- izid v zmagah je izenačen na 3:3


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Giant_Boss
25. 04. 2012 18.58
+2
BRODEUR!!!!!!!!!!! Legenda nimaš kej...