Hokej

NHL: Muršak z Detroitom že v končnici

Detroit, 27. 03. 2012 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jan Muršak se je s svojim moštvom v hokejski ligi NHL, Detroit Red Wings, po zmagi (7:2) nad moštvom Columbus Blue Jackets že uvrstil v končnico prvenstva. Muršak je odigral slabih osem minut tekme, po kateri si je Detroit priigral še 21. nastop v "play-offu" NHL, v tem času pa sprožil en strel na gol.

Jan Muršak se je s svojim moštvom v hokejski ligi NHL, Detroit Red Wings, po zmagi (7:2) nad moštvom Columbus Blue Jackets pred razprodano domačo dvorano uvrstil v končnico prvenstva. Muršak je odigral osem minut tekme, po kateri si je Detroit priigral še 21. zaporedni nastop v play-offu NHL, v tem času pa sprožil en strel na gol. Tomas Holmstrom je na poti do rekordnega 21. zaporednega nastopa v končnici, ki je obenem tudi rekordni v katerem koli ameriškem profesionalnem športu, zadel dvakrat, po desetih minutah igre si je Detroit nabral visoko prednost 4:0. Pred tem so rdeča krila v letih od 1939 do 1958 nanizala dvajset nastopov zapored v "play-offu". Košarkarji San Antonio Spurs naj bi letos v ligi NBA niz zaporednih nastopov v končnici podaljšali na 15, baseballisti Philadelphia Phillies so petkrat zapored nastopili v nadaljevanju sezone MLB, nogometaši Baltimore Ravens pa so se v ligi NFL štirikrat zapored uvrstili v "play-off". V noči na torek po srednjeevropskem času je z Los Angeles Kings nastopil tudi Anže Kopitar.

Detroit se je že predčasno uvrstil v končnico lige NHL.
Detroit se je že predčasno uvrstil v končnico lige NHL. FOTO: Reuters

Kralji so gostovali v olimpijskem Vancouvru in izgubili z 0:1. Hrušičan je odigral 21 minut in pol tekme ter v tem času v statistiko vpisal dva strela na gol. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Manny Malhotra že v četrti minuti uvodne tretjine, domači vratar Roberto Luongo pa je še četrtič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; skupaj je proti kraljev danes zbral 38 obramb. To je bila še tretja zaporedna zmaga za Vancouver Canucks, čeprav so igrali brez poškodovanega zvezdnika Daniela Sedina. Philadelphia Flyers so s 3:5 klonili proti Tampa Bay Lightning. Odločilni gol za vodstvo s 4:3 je v zadnji tretjini dosegel Martin St. Louis, Steven Stamkos pa je zapečatil končni izid. Winnipeg Jets so s 4:6 klonili proti Ottawa Senators, Calgary Flames pa so za gol (5:4) ugnali Dallas Stars. Lažje delo so imeli hokejisti San Jose Sharks, ki so bili s 5:1 boljši od Colorado Avalanche in si s tem izboljšali možnosti za nastop v končnici prvenstva NHL. V Kaliforniji je dvakrat zadel Joe Pavelski, z zmago pa so se morski psi v boju za končnic povzpeli na vrh pacifiške skupine, saj so tako Kopitarjevi kralji kot zvezde iz Dallasa tokrat vknjižili poraza.

Izidi:
Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 7:2
Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 0:1
Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 3:5
Winnipeg Jets – Ottawa Senators 4:6
Calgary Flames – Dallas Stars 5:4
San Jose Sharks – Colorado Avalanche 5:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.