Hokej

NHL: Minnesota Wild in Detroit Red Wings zadnja udeleženca končnice

Los Angeles, 28. 04. 2013 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zahodnem delu lige NHL sta si končnico kot zadnji ekipi v tej sezoni zagotovili še moštvi Minnesota Wild in Detroit Red Wings. Detroit je premagal Dallas Stars s 3:0 in je sedmi, Minnesota pa je ugnala Colorado Avalanche s 3:1 in je zasedla osmo mesto.

Na petem mestu na zahodu je ekipa Los Angeles Kings, ki je v zadnjem srečanju rednega dela ugnala San Jose Sharks s 3:2. Za zmagovite branilce naslova je Anže Kopitar v 21. minutah dosegel podajo. Kralji kljub zmagi v prvem krogu končnice ne bodo imeli prednosti domačega ledu, saj je zmagala tudi ekipa St. Louis Blues v dvoboju s Chicago Blackhawks (3:1) in končala na četrtem mestu, v prvem krogu pa se bosta pomerila prav Los Angeles in St. Louis.

Minnesota bo igrala v play-offu.
Minnesota bo igrala v play-offu. FOTO: Reuters

"Mislim, da smo danes zelo dobro kronali zaključek rednega dela sezone. Proti dobri ekipi so prikazali lepo igro in upam, da bo tako tudi v končnici. Jasno je, da imamo še precej možnosti za izboljšanje, zato si želim, da bi stopnjevali v odločilnih tekmah, ki so pred nami," je dejal Kopitar. Najboljši slovenski športnik minulega leta je v 21. minuti s podajo za prvi zadetek, ki ga je zabil Kyle Cliffordu, prvi del sezone končal z 32 podajami in 10 goli ter je bil razglašen za najboljšega obrambnega igralca ekipe po izboru novinarjev, Jeff Carter pa je dobil priznanje za najkoristnejšega igralca.

Še pred zmago so bile oči lanskih zmagovalcev Stanlyjevega pokala uprte v St. Louis, kjer pa so domači zmagali v dvoboju s prvimi nosilci iz Chicaga in s tem preprečili, da bi Los Angeles prvič po letu 1992 končnico začel s prednostjo domačega igrišča. Do tega cilja je tokrat manjkala ena točka. Kralji, ki so se s San Josejem "udarili" za peto mesto, so bili sicer večji del drugega dela sezone na četrtem mestu, ki je sedaj pripadlo St. Louisu, ta pa Los Angelesa na zadnjih sedmih tekmah ni premagal. Kralji so lanski dvoboj polfinala na zahodnem delu dobili s 4:0 ter zmagali na vseh treh tekmah letošnje skrajšane sezone.

Izidi:
Los Angeles Kings
– San Jose Sharks 3:2
Columbus Blue Jackets – Nashville Predators 1:3
Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 3:5
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 3:1
Colorado Avalanche – Minnesota Wild 1:3
Anaheim Ducks – Phoenix Coyotes 3:5
Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 7:2
Pittsburgh Penguins – Carolina Huricanes 8:3
New York Rangers – New Jersey Devils 4:0
Dallas Stars – Detroit Red Wings 0:3
Washington Capitals – Boston Bruins 3:2
Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 1:2
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 1:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.