Hokej

NHL: Med San Josejem in Los Angelesom bo odločala sedma tekma

San Jose, 27. 05. 2013 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti San Jose Sharks so na šesti tekmi polfinala zahodne konference lige NHL premagali aktualne prvake Los Angeles Kings z 2:1 in tako izsilili odločilno sedmo tekmo, ki bo v torek v Staples Centru v Los Angelesu.

O udeležencu konferenčnega finala na zahodu bo odločala sedma tekma.
O udeležencu konferenčnega finala na zahodu bo odločala sedma tekma. FOTO: Reuters

Ekipi tako nadaljujeta obrambo domačega ledu; San Jose je dobil vse tri tekme v domači dvorani HP Pavilion, že trinajst tekem pa so v Los Angelesu nepremagani prvaki na čelu s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem. Vseh šest tekem je dobila ekipa, ki je prva dosegla zadetek. San Jose ga je zabil že po dobrih šestih minutah igre, ko je imel dva igralca več na ledu. Pri Kings sta bila izključena Mike Richards zaradi zadrževanja s palico in Anže Kopitar zaradi namernega izbijanja ploščka med gledalce. Zadel je Joe Thornton, na 2:0 je v drugi tretjini povišal TJ Galiardi. Edini zadetek za goste pa je prav tako v drugem delu igre dosegel Dustin Brown.

"Vsak naš obračun s San Josejem v končnici je bil izjemno trd in izenačen, tako da me sploh ne preseneča, da bo o finalistu konference odločala zadnja, sedma tekma. Na njej se bosta obe ekipi gnali do skrajnih moči. V torek ne bo pomembno, kako bomo zmagali, temveč le, da zmagamo," je po današnjem dvoboju v San Joseju in pred odločilno torkovo sedmo tekmo v mestu angelov dejal branilec kraljev Rob Scuderi.

Izid, končnica:
- polfinale zahodne konference:
San Jose Sharks – Los Angeles Kings 2:1
(Izid v zmagah je izenačen na 3:3.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
27. 05. 2013 09.29
+8
fantje gremo. do zadnjega atoma moči. Popolnoma vam zaupamo in potem konferenčni finale....
fudex manche
27. 05. 2013 08.22
+17
Ta tekma bo zelo zanimiva vendar Los Angeles ma manjšo prednost ker igra doma. Želim jim veliko sreče
pridnaov?ka
27. 05. 2013 16.13
-12
290ktober
28. 05. 2013 12.14
+2