Hokej

NHL: McDavid prvi izbor na naboru, Los Angeles okrepil Lucic

Fort Lauderdale, 27. 06. 2015 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osemnajstletnega Connorja McDavida je pričakovano kot prva na naboru hokejske lige NHL izbrala ekipa Edmonton Oilers. Eden najbolj nadarjenih igralcev zadnjega obdobja, kot menijo številni strokovnjaki, je s kanadsko mladinsko reprezentanco osvojil svetovno prvenstvo.

Connor McDavid
Connor McDavid FOTO: Reuters

Erie Oters igra v Ontario Hockey League, Connor McDavid pa je bil eden najbolj zaslužnih, da se je ekipa prebila v finale. V končnici je center na 20 tekmah dosegel kar 49 točk, bil pa je izbran za igralca leta v kanadski mladinski ligi. Redni del sezone je končal s 44 goli in 120 točkami, v zadnjih treh sezonah pa je na 163 tekmah zbral 285 točk.

"To je neverjeten občutek. Edmonton ima izjemno zgodovino. Težko opišem, kako se trenutno počutim," so bile prve besede McDavida, ki bo igral za Edmonton, pri katerem je pred leti navduševal Wayne Gretzky; ta je McDavida označil za največjega talenta zadnjih 30 let.

Kot druga je izbirala ekipa Buffalo Sabres, ki se je odločila za Američana Jacka Eichela. Arizona Coyotes je kot tretja izbrala še enega kanadskega centra Dylana Stroma.

Milan Lucic
Milan Lucic FOTO: Reuters

Prvega Evropejca je kot šestega izbrala ekipa New Jersey Devils, to je bil Čeh Pavel Zacha. Sledil mu je Rus Ivan Provorov, ki bo igral za Philadelphio.

Pravico do trinajstega izbora je imel Los Angeles Anžeta Kopitarja, toda kralji so tik pred naborom posel opravili z Bostonom. V LA se seli Kanadčan Milan Lucic, v Boston pa vratar Martin Jones in obetavni branilec Colin Miller, kosmatinci so dobili še pravico do 13. izbora; odločili so se za Čeha Jakuba Zborila.

Lucic se sicer v zadnji sezoni ni posebej izkazal, na 81 tekmah je zadel le 18-krat, kar je najmanj za 27-letnika po sezoni 2009/10. Kanadčan, ki ga je v ligo NHl pripeljal prav Boston leta 2006, je do zdaj v osmih sezonah odigral 566 tekem in dosegel 139 golov. Leta 2011 je z Bostonom dvignil Stanleyjev pokal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.