Hokej

NHL: Los Angeles pokleknil doma proti Phoenixu

Los Angeles, 17. 02. 2012 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL so Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem davi na domačem ledu izgubili s Phoenixom z najmanjšim možnim izidom 0:1.

Kopitarjeva statistika je bila tokrat praktično prazna, le v prvem delu si je priigral izključitev. Tekmo je v drugi tretjini ob številčni premoči Phoenixa na ledu odločil Radim Vrbata. Za Kralje je bila vnovič usodna neučinkovitost napadalcev, na katero je po porazu v New Yorku opozarjal Kopitar. Tokrat je Los Angeles na nasprotni gol streljal 28-krat, a ni dosegel gola, gostje so bili v 21 poskusih uspešni enkrat. Sicer pa je tekma že pokazala, da se moštva borijo za končnico in prav obračun v Los Angelesu je bil obračun neposrednih tekmecev za končnico na zahodu. Skupaj sta si ekipi priigrali kar 62 minut izključitev, gledalci pa so videli tudi štiri obračune s pestmi. Ob Phoenix se je povzpel na sedmo mesto, Los Angeles je osmi, ki ima dve točki prednosti pred Calgaryjem in štiri pred Dallasom, ki pa ima tudi odigrano tekmo manj. Današnji medsebojni dvoboj teh ekip je s 3:2 po podaljšku dobil Dallas, odločilni gol pa je dosegel Mike Ribeiro.

Anže Kopitar je tokrat napolnil časopisne stolpce s prekrškom nad nasprotnim vratarjem v prvi tretjini, a kot pravi Kopitar, so ga tekmeci vratarja potisnili in slovenski reprezentant po zapletu ni iskal spora, bolj vročekrven pa je bil domači vratar Jonathan Quick, ki je pridrsal vse do modre linije, da bi Smitha izzval na obračun vratarjev. "Močne me je udaril in res me je bolelo. Natančno niti nisem vedel, kaj se je zgodilo in kdo me je zadel. Čudno se mi je zdelo, da bi bil to 'Kopi' ki velja za dobrega hokejista," je zadevo ocenil vratar Smith.

Velja omeniti še tekmo v New Yorku, kjer so Rangers, druga ekipa lige NHL, doživeli nepričakovan poraz. V New Yorku so se zmage s 4:2 veselili hokejisti Chicaga, ki so pred tem izgubili na devetih tekmah zapored. Gostje so v prvi tretji ni povedli kar s 4:0.

Vratar Jonathan Quick
Vratar Jonathan Quick FOTO: Reuters

Izidi:
New York Rangers – Chicago Blackhawks 2:4
Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 7:2
Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 6:5 (podaljšek)
St. Louis Blues – New York Islanders 5:1
Minnesota Wild – Winnipeg Jets 3:4 (kazenski streli)
Dallas Stars – Calgary Flames 3:2 (podaljšek)
Los Angeles Kings – Phoenix Coyotes 0:1
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.