Hokej

NHL: Kralji zmagali šestič zapored

Los Angeles, 23. 03. 2012 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so v ligi NHL po kazenskih strelih premagali St. Louis Blues. Po rednem delu in podaljšku je bil izid 0:0, kazenske strele pa so z 2:1 dobili domači. Anže Kopitar se ni vpisal med strelce.

V rednem delu in podaljšku se je tekma končala brez golov, v kazenskih strelih pa sta za domače moštvo zadela Mike Richards in Jeff Carterm, za goste pa Oshie. Zvezdnik kalifornijske ekipe Anže Kopitar je v dobrih 24 minutah sprožil sedem strelov proti vratarju Brianu Elliottu in je bil poleg obeh vratarjev izbran med tri najboljše igralce tekme. Los Angeles Kings so z zmago prevzeli vodilno mesto v pacifiški skupini, še pomembneje pa je, da so si malce utrdili mesto v boju za končnico. To je bila že njihova šesta zaporedna zmaga, vratar Jonathan Quick je ubranil 35 strelov in zabeležil osmi "shootout" to sezono.

Še tri tekme so dobile epilog po kazenskih strelih. Philadelphia je na ta način ugnala Washington, odločila sta Matt Read in Wayne Simmonds, Tampa Bay pa je bila boljša od Edmontona. Teddy Purcell je zadel v šesti izmenjavi kazenskih strelov, Tom Pyatt je bil dvakrat uspešen v rednem delu. Minnesota je premagala Calgary. Devin Setoguchi je odločil v četrti seriji kazenskih strelov, Dany Heatley in Darroll Powe pa sta bila za zmagovalce uspešna v rednem delu tekme. Vratar Josh Harding je ubranil 27 poskusov tekmecev v rednem delu in podaljšku ter vse kazenske strele.

Pittsburgh je povsem zasenčil Nashville in slavil s 5:1. Rus Jevgenij Malkin je dosegel dva gola, James Neal pa je dodal štiri podaje za Pittsburgh, ki si je že zagotovil nastop v končnici, čeprav kapetan ekipe Sidney Crosby še na 12. zaporedni tekmi ni dosegel gola in je tokrat ostal tudi brez točke. Vancouver je bil boljši od Dallasa z 2:1, Phoenix od Colorada s 3:2, San Jose pa je z 2:1 premagal Boston.

Vratar Jonathan Quick
Vratar Jonathan Quick FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings – St. Louis Blues 1:0 – kazenski streli
Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 5:1
Philadelphia Flyers – Washington Capitals 2:1 – kazenski streli
Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 3:2 – kazenski streli
Minnesota Wild – Calgary Flames 3:2 – kazenski streli
Dallas Stars – Vancouver Canucks 1:2
Phoenix Coyotes – Colorado Avalanche 3:2
San Jose Sharks – Boston Bruins 2:1
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.