Hokej

NHL: Kralji že na dopustu

San Jose, 26. 04. 2011 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Kings, slovenski zvezdnik Anže Kopitar je zaradi poškodbe predčasno končal sezono že ob koncu rednega dela lige NHL, je izpadla v prvem krogu končnice. Moštvo San Jose Sharks je zmagalo po podaljšku s 4:3 in na zahodnem delu lige slavilo s 4:2 v zmagah.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Joe Thornton je v tretji minuti podaljška odločil zmagovalca v kalifornijskem obračunu. Morski psi, v rednem delu so gole zabili Kyle Wellwood, Jason Demers in Dany Heatley, so dobili še tretjo tekmo z Los Angelesom po podaljških in tekmece v gosteh premagali še tretjič. Kralji, zadetke so vknjižili Justin Williams, Ryan Smyth in novinec Trevor Lewis, so še drugo leto zapored izpadli v prvem krogu končnice. V drugi krog so se uvrstili le enkrat po letu 1993, ko so osvojili Stanleyjev pokal na krilih zvezdnika Wayna Gretzkyja. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ubranil 31 strelov, vendar je dobil kar 16 golov na treh domačih tekmah svoje ekipe v seriji z ekipo Sharks. Antti Niemi, čuvaj mreže San Joseja, je zaustavil 26 strelov domačih. V Tampi na Floridi so domači hokejisti prišli do sedme tekme, ki bo dala zmagovalca dvoboja v noči na četrtek po srednjeevropskem času v Pittsburghu. Strele so si tam dvakrat doslej že izborile nadaljevanje v končnici. Na šesti tekmi je domače dokončno v vodstvo popeljal Steve Downie. Zadel je le dobro minuto potem, ko je Jordan Staal za Pittsburgh v začetku zadnje tretjine izenačil na 2:2. Pred tem so bili za domače uspešni Teddy Purcell, Sean Bergenheim in Ryan Malone. Pingvini so drugi zadetek na dvoboju dosegli prek Pascala DuPuisa.

 

Izida:
- vzhod:
Tampa Bay Lighnting - Pittsburgh Penguins 4:2
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

- zahod:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4:3 (podaljšek)
(San Jose je slavil s 4:2 v zmagah)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
26. 04. 2011 21.31
@ndijak Si pa za štose.Prvenstvo se začne že v petek 29.aprila in do takrat Kopi sigurno še ne bo nared.Pa tudi če bi bil,bi imel kar dolgo prekinitev in bi rabil čas da pride v formo. Mi je pa žal za Muršaka,da ga niso pustili.
ndijak
26. 04. 2011 19.25
Kopy, zj pa za slovenijo na svetovnmu! :) Vsi ti želimo da boš do takrat že okreval :D GOOD LUCK KOPY Tha KING!
jabadabadu11
26. 04. 2011 18.56
jao jo 24ur... še tako kratkega članka niste sposobni spisat brez napak.A kingsi so kdaj dobili stanleya??? Še 10 letn mulc bi znal v spletu poiskat tako stvar z vnosom par ključnih besed v stvar ki se ji reče google.Nažalost pa nekateri diplomirani novinarji tega niso sposobni.
Klemen Korošec 1
26. 04. 2011 14.37
tut SJS še niso bli
zile78
26. 04. 2011 14.02
kolikor se jaz razumem v hokej LA Kingsi niso bili nikol NHL prvaki !!!!!!!!!!!!!!