Hokej

NHL: Kralji z zmago na kalifornijskem derbiju preko stotice, Kopi v statistiko dodal točko

Los Angeles, 08. 04. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v domačem Staples Centru premagali Anaheim Ducks z 2:1 in zabeležili že 48. zmago, obenem so presegli mejo 100 točk v letošnji sezoni (101). Anže Kopitar je v statistiko vpisal podajo pri prvem golu kraljev.

Los Angeles Kings so v boju za naslov zmagovalca pacifiške divizije lige NHL vpisalo pomembno zmago. Kralji so v mestnem derbiju na domačem ledu z 2:1 premagali Anaheim Ducks. Pomemben je bil tudi prispevek Anžeta Kopitarja, ki je podal za izenačenje 1:1, v statistiko je vpisal še štiri strele, igral pa je slabih 21 minut (20:58). Kralji so bili boljši v strelih (31:20), Jonathan Quick je ubranil 19 strelov.  Kralji so z 48. zmago v sezoni in pomembnima dvema točkama s skupno osvojenimi 101 točkami znova prevzeli mesto vodilne ekipe pacifiške skupine, Anaheim ima dve točki manj.

Na tekmi v razprodanem Staples Centru so bolje začeli gostje, ki so v 17. minuti povedli z golom Ryana Keslerja. A vodstvo je bilo kratke sape. Naveza Kopitar-Tanner Pearson-Milan Lucic je udarila že po 28 sekundah druge tretjine za izenačenje 1:1, gol je dosegel Lucic. Kralji so poldrugo minuto kasneje prišli še do drugega zadetka, uspešen je bil Kris Versteeg za 2:1. Do konca tekme sta se nato izkazala oba vratarja ter mreži v nadaljevanju ohranila nedotaknjeni. Pri Anaheimu je John Gibson ubranil 27 strelov kraljev.

Los Angeles do konca rednega dela sezone čaka le še ena domača tekma. Kralji lahko komaj drugi naslov zmagovalca pacifiške skupine, prvega po sezoni 1990/91, potrdijo v noči na nedeljo z zmago nad gostujočim moštvom Winnipeg Jets, ki je ponoči v gosteh s 5:4 ugnal San Jose Sharks. Trikratne zaporedne pacifiške zmagovalce iz Anaheima pa čakata še dve redni tekmi v gosteh pri Coloradu in v Washingtonu.

Zmagovalci vzhodne konference iz prestolnice ZDA, najboljša ekipa rednega dela lige NHL, so morali ponoči na domačem ledu priznati premoč po podaljšku moštvu Pittsburgh Penguins, potem ko so nadoknadili zaostanek treh golov. Pingvini so slavili še osmič po vrsti, odločilni gol za 4:3 pa je po koncu rednega dela tekme, minuto pred zaključkom podaljška, prispeval Sidney Crosby.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks            2:1
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning      2:4
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs    3:4 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens     2:4
Nashville Predators - Arizona Coyotes        3:2 (podaljšek)
Dallas Stars - Colorado Avalanche            4:2
San Jose Sharks - Winnipeg Jets              4:5
Boston Bruins - Detroit Red Wings            5:2
New York Rangers - New York Islanders        1:4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins    3:4 (podaljšek)
Ottawa Senators - Florida Panthers           3:1
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues         1:2 (podaljšek)
Calgary Flames - Vancouver Canucks           7:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.