Hokej

NHL: Kralji z Anžetom Kopitarjem premagali Detroit Jana Muršaka

Los Angeles, 14. 03. 2012 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL premagala Detroit Red Wings s 5:2. V dvoboju ekip slovenskih igralcev je Anže Kopitar za Kralje v 19 minutah in 15 sekundah sprožil štiri strele in dosegel gol in podajo. V dresu Detroita je Jan Muršak v devetih minutah in 18 sekundah z enim strelom ostal brez točke.

 

Slovenski obračun v NHL je tokrat dobil Los Angeles Anžeta Kopitarja.
Slovenski obračun v NHL je tokrat dobil Los Angeles Anžeta Kopitarja. FOTO: Reuters

Domačo vrsto je v vodstvo povedel Justin Williams. V 14. minuti je na 2:0 po podaji Dustina Browna z igralcem manj zadel Kopitar. V drugi tretjini je najprej na 2:1 znižal Jiri Hudler, v 31. minuti pa je prednost Los Angelesu zagotovil Drew Doughty. Slava Vojnov je dobrih 11 minut pred koncem z igralcem več povišal prednost gostiteljev. Nekaj upanja je Detroitu vlil gol Johana Franzna v 54. minuti, a je kraljem uspelo prednost zadržati. Zmago je 20 sekund pred iztekom rednega dela po podaji Kopitarja s strelom v prazno mrežo potrdil Jeff Carter. "Vedno, ko daš gol z igralcem manj, se spremeni potek srečanja. Kopitar je odlično zadel," je Hrušičana pohvalil Brown. S to zmago si je Los Angeles zagotovil enako število točk kot San Jose, ki na zahodnem delu lige trenutno zaseda osmo mesto, zadnje, ki še vodi v končnico; 78 točk imata še Calgary in Colorado, Phoenix na sedmem mestu ima 79 točk, Detroit z 91 točkami ostaja četrti. V Calgaryju so hokejisti Flames po podaljšku ugnali San Jose. V peti minuti podaljška je tekmo odločil napadalec slovenskih korenin Matt Stajan, ki ima kanadsko in slovensko državljanstvo. Tampa Bay je bila s 6:1 boljša od branilcev naslova iz Bostona. Najboljši strelec lige Steven Stamkos je zabil svoj 50. gol v letošnji sezoni.

Izidi:
Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 3:0
New York Islanders – Washington Capitals 4:5
Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 6:1
Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 5:2
Minnesota Wild – Dallas Stars 0:1
Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 4:3
Calgary Flames – San Jose Sharks 3:2
Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 5:2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JEZKE-BLOKIRAT
14. 03. 2012 14.28
+3
bravo upam da prideta igrat za slovenijo letos