Hokej

NHL: Kralji premagali Washington, Kopitar dosegel gol

Los Angeles, 10. 01. 2012 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kings so v hokejski ligi NHL na domačem ledu gostili Washington Capitals. Kralji so se veselili zmage s 5:2, med strelce pa se je vpisal tudi Anže Kopitar. Na drugi tekmi sta se pomerila Florida Panthers in Vancouver Canucks, zmaga z 2:1 pa je ostala doma.

Pred tekmo med Los Angelesom in Washingtonom so slednji veljali za favorite tega obračuna. Kralji so na zadnjih treh tekmah dosegli le dva gola, z 88 doseženimi zadetki pa so bili po učinkovitosti na zadnjem mestu lige NHL. Na drugi strani so hokejisti iz Washingtona doživeli še drugi poraz, pred tem pa slavili štirikrat zapored. Za kralje so poleg Anžeta Kopitarja zadeli Kyle Clifford, Jack Johnson, Jarret Stoll in Justin Williams, za gostujočo ekipo pa je dvakrat zadel Marcus Johansson. Domači vratar Jonathan Bernier je zbral 20 obramb, tokrat pa je na golu zamenjal Jonathana Quicka. Na drugi strani je Tomas Vokoun ubranil 23 poizkusov. Washington je izgubil zadnjih pet tekem proti kraljem. "Ne vem, če je bilo lahko kaj za nas dobrega v teh dneh. Končno smo zadeli nekaj golov. Zdaj nam bo lažje. Krasen občutek je, če lahko našim vratarjem omogočimo nekaj miru," je po tekmi povedal Johnson, ki se je med strelce vpisal prvič po 17 tekmah trajajočem strelskem postu.

Aleksander Ovečkin se ni vpisal med strelce, oziroma podajalce, na drugi zaporedni tekmi.
Aleksander Ovečkin se ni vpisal med strelce, oziroma podajalce, na drugi zaporedni tekmi. FOTO: Reuters

"Mislim, da ni vse na meni. Dobro smo začeli in prvi zadeli, toda po tem smo prenehali igrati, napravili pa smo preveč napak, ki so nas stale zmage," pa je razočarano dejal član Washingtona Aleksander Ovečkin, ki se ni vpisal med strelce na drugi zaporedni tekmi. Johansson je svoje moštvo popeljal v vodstvo z 1:0 že v drugi minuti, Clifford in Kopitar pa sta rezultat hitro spremenila. Po drugi četrtini je bilo na semaforju 4:1 za Los Angeles, po 11. minutah tretje tretjine pa že 5:1. Sedem minut pred koncem je končni izid z drugim golom postavil Johansson. Za zmago panterjev z 2:1 sta zadela Marcel Goc in Dimitrij Kulikov, na nasprotni strani pa Dale Weise. V gneči pred golom Vancouvrovega čuvaja mreže Roberta Luonga se je najbolje znašel Goc, ki se je znašel v vlogi podajalca ob zadetku Kulikova. Scott Clemensen je za panterje zbral 25 obramb, Luongo pa je ubranil 20 strelov nasprotnikov.

Izida:
Los Angeles Kings – Washington Capitals 5:2
Florida Panthers – Vancouver Canucks 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.