Hokej

NHL: Kopi zbral dve točki, kralji so prekinili niz štirih zaporednih zmag

Nashville, 22. 03. 2016 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je gostovalo pri Nashville Predators in izgubilo z 2:5. Anže Kopitar je prispeval podaji pri obeh golih kraljev, ki ostajajo na drugem mestu zahodne konference.

Kralji so po štirih zaporednih zmagah zabeležili poraz v Nashvillu. Gostitelji so bili boljši s 5:2, gola za kralje sta v zadnji tretjini tekme prispevala Drew Doughty in Alec Martinez, pri obeh je podal Anže Kopitar. Los Angeles se je približal na 3:2, a je nato Nashville dosegel tri zaporedne gole, zadnjega v prazno mrežo. Hrušičan je igral slabih 20 minut in štirikrat ustrelil proti golu. V strelih na gol sta bili moštvi izenačeni (30:30). Za gostitelje so v drugi tretjini za 3:0 poskrbeli James Neal, Mike Fisher in Filip Forsberg, medtem ko sta v zadnji zadela še Ryan Johansen in Roman Josi.

Finski vratar v vratih Nashvilla Pekka Rinne je ubranil 28 strelov in osvojil 30. zmago v sezoni, pri kraljih je Jonathana Quicka v zadnji tretjini zamenjal Jhonas Enroth. "Mislim, da je bila prva tretjina v redu. V drugi smo malo preveč razmetavali s ploščki, jim začeli nuditi priložnosti. Napadalci niso našli recepta, kako priti mimo njihove obrambe," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tudi Kopitar tokrat ni našel poti do gola nasprotnikov, se je pa v statistiko vpisal z dvema podajama pri obeh golih kraljev. "Včasih trenerji ob slabi igri v prvem delu tekme poskusijo z menjavo vratarja. Tega pri nas ni, saj vem, da to ni rešitev. Preprosto se ne smemo zanašati na zadnjo tretjino, da se bomo vrnili v igro po zaostanku," je po tekmi dejal Kopitar.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
New York Rangers - Florida Panthers      4:2
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames     5:2
New York Islanders - Philadelphia Flyers 1:4
Nashville Predators - Los Angeles Kings  5:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.