Hokej

NHL: Kopitar s kralji od zaostanka do zmage proti Edmontonu

Los Angeles, 26. 02. 2016 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa so v Staples Centru gostili ekipo Edmontona in se veselili tesne zmage (2:1). Anže Kopitar in soigralci so se znašli v rezultatskem zaostanku, a so tekmo dobili z goloma v zadnji tretjini.

Kralji so na prejšnji tekmi gostili Calgary, tokrat je v goste prišlo še eno kanadsko moštvo, Edmonton. Slovenec Anže Kopitar je dosegel odločilni gol proti Calgaryju, tokrat je vpisal dva strela na gol in igral slabih 21 minut. Za gostitelje sta v zadnji tretjini zadela Jeff Carter in Dwight King pet minut in 50 sekund pred koncem tekme. V drugi tretjini je goste v vodstvo popeljal Zach Kassian.

V strelih so bili boljši kralji (36:27), ki imajo težave z doseganjem golov v zadnjem obdobju in ko zaradi poškodbe kolena manjka Marian Gaborik. Za Los Angeles je bila to tretja zaporedna zmaga, vse so dobili z izidom 2:1.

Kralji so vodstvo v pacifiški skupini pred prvim izzivalcem mestnim rivalom Anaheim Ducks povečali na štiri točke. Edmonton ostaja s šestim zaporednim porazom priklenjen na zadnje mesto v skupini in v ligi NHL, za vodilnimi kralji zaostaja že 26 točk. Kralje naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili Buffalo Sabres, ki prav tako nima več nikakršnih možnosti za končnico.

Za najboljšo predstavo večera in kariere je poskrbel 28-letni Nick Foligno, s tremi zadetki in podajo osrednji junak Columbus Blue Jackets, ki je s 6:1 premagal New Jersey Devils. Foligno je vpisal drugi karierni hat-trick ter s štirimi doseženimi točkami prikazal najboljšo predstavo v ligi NHL.

Vratar New York Rangers Henrik Lundqvist je v svojem slogu poskrbel za poseben mejnik. Ob zmagi z 2:1 proti St. Louis Blues je zbral vsega skupaj 35 obramb ter vpisal še 30. zmago v sezoni, s čimer se je pridružil Martinu Brodeurju in Patricku Royu, s katerimi deli mejnik edinih vratarjev v ligi NHL s 30 osvojenimi zmagami v desetih različnih sezonah.

Anže Kopitar in Jonathan Quick
Anže Kopitar in Jonathan Quick FOTO: AP

Izidi:
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild       3:2
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs  3:1
St. Louis Blues - New York Rangers         1:2
Dallas Stars - Winnipeg Jets               3:6
Vancouver Canucks - Ottawa Senators        5:3
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils  6:1
Florida Panthers - Arizona Coyotes         3:2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators   1:3
Calgary Flames - New York Islanders        1:2
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers        2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.