Hokej

NHL: Kralji na domačem ledu proti Ottawi brez golov in točk

Los Angeles, 27. 02. 2015 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL doma z 0:1 izgubila dvoboj z Ottawo Senators in s tem končala niz osmih zaporednih zmag.

Anže Kopitar je v dresu poražene vrste v 21 minutah sprožil en strel, odločilni zadetek pa je v drugi minuti zadnje tretjine zadel Mike Hoffman.Vratar Andrew Hammond je ubranil vseh 35 strelov domačih in še drugi večer zaporedoma ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Za njim je bil drugi igralec tekme prav tako vratar Jonathan Quick s 27 obrambami v dresu ekipe iz Los Angelesa. Kralji so imeli terensko premoč, a je bil izvrsten vratar Hammond, ki je drugo tekmo zapored "zaklenil" svoja vrata. Kralji so prekinili niz osmih zaporednih zmag, za njih pa še ni zaigral novinec v moštvu, izkušeni branilec Andrej Sekera, ki naj bi prvič zaigral na tekmi z Anaheimom.

Sedemindvajsetletni Kanadčan Hammond je pred tem nastopal za podružnično ekipo Binghamton Senators v ligi AHL, doslej pa je v dresu Ottawe slavil na vseh štirih tekmah v NHL, na katerih je nastopil po poškodbah prvega vratarja Craiga Andersona in njegove zamenjave Robina Lehnerja. V tem času je ubranil 131 od 136 strelov. Kings so skušali izenačiti klubski rekord devetih zaporednih zmag, kar jim je uspelo med 21. januarjem in 6. februarjem 2010. "Mislim, da danes ni skorajda nihče pričakoval dvoboja med mano in Quickom. Sva podobnih let, toda on ima neprimerno več izkušenj in težkih tekem, tudi dva Stanleyjeva pokala. Ko se meriš s takim vratarjem in si celo uspešnejši, da, to je res prijeten občutek," je dejal Hammond. Quick pred tem ni dobil gola 142 minut in 44 sekund, Ottawa pa je v Staples Centru kralje premagala prvič po 11. januarju 2000.

Ekipa Nashville Predators je doma klonila v dvoboju z Minnesoto Wild z 2:4, vendar je ostala na čelu lige. Na prvem mestu na vzhodnem delu in drugem v celotni ligi so igralci Montreal Canadiens, ki so v gosteh odpravili Columbus Blue Jackets s 5:2. Los Angeles je osmi na zahodnem delu, 70 točk ima tudi deveti Calgary, na sedmem mestu pa je z 71 točkami sedaj Minnesota.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 6:3
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2:5
New York Rangers - Arizona Coyotes 4:3
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 3:2
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 0:3
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 1:2 (kazenski streli)
Nashville Predators - Minnesota Wild 2:4
Los Angeles Kings - Ottawa Senators 0:1
San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.