Hokej

NHL: Kralji izgubili po kazenskih strelih

San Jose, 17. 04. 2013 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa so gostovali v San Joseju in izgubili po izvajanju kazenskih strelov s 3:2. V rednem delu so vsi štirje goli padli v drugi tretjini. Anže Kopitar je podal pri drugem golu kraljev, pri izvajanju kazenskega strela pa ni bil uspešen.

Moštvo Los Angeles Kings je na gostovanju pri San Jose Sharks izgubilo po kazenskih strelih z 2:3. Moštvi sta se po rednem delu razšli z izidom 2:2, tudi podaljšek ni prinesel zmagovalca. Ključni kazenski strel je dosegel Raffi Torres, nato pa je vratar morskih psov Antti Niemi, ki je branil zelo dobro in ubranil kar 41 strelov,  ustavil zadnji poskus Jeffa Carterja in zmaga je ostala doma. Vsi štirje goli so padli v drugi tretjini, Anže Kopitar je proti golu San Joseja sprožil sedem strelov, v statistiko je vnesel podajo pri izenačenju na 2:2, ko je bil za kralje konec druge tretjine uspešen Dustin Brown.

Prvi gol za goste iz Los Angelesa je dosegel branilec Jake Muzzin, ko je znižal na 2:1, San Jose je namreč vodil že z 2:0. Pri izvajanju kazenskih strelov je bil od šesterice izvajalcev uspešen le Torres, za kralje sta poleg Kopitarja strel zapravila še Mike Richards in kot omenjeno Carter. Vratar kraljev Quick je ustavil 32 od 34 strelov. San Jose in Los Angeles igrat v isti diviziji zahodne konference, trenutno sta izenačena po točkah in se borita za četrto mesto, ki v končnici prinaša prednost domačega ledu. V zahodni konferenci je Los Angeles trenutno na četrtem, San Jose pa na petem mestu, kot omenjeno z enakim številom točk (53).

Jonathan Quick je branil dobro, a je Los Angeles izgubil po izvajanju kazenskih strelov.
Jonathan Quick je branil dobro, a je Los Angeles izgubil po izvajanju kazenskih strelov. FOTO: Reuters

Izidi:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3:2 (kazenski streli)
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 5:1
Philadelphia Flyers - New York Rangers 4:2
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 2:1 (kazenski streli)
New York Islanders - Florida Panthers 5:2
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 3:2
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 4:3 (kazenski streli)
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 3:5
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.