Hokej

NHL: Kralji brez doseženega gola poraženi v Washingtonu

Washington, 04. 02. 2015 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejska ekipa lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh pri Washington Capitals vknjižila visok poraz. Kralji so ostali brez točk in brez doseženega gola v Verizon Centru, brez strela na gol je ostal tudi slovenski hokejist Anže Kopitar.

Gostitelji so zmgali s 4:0, Troy Brouwer je dvakrat zadel za domače, uspešen je bil v prvi in drugi tretjini, v zadnji sta gola dodala še Nicklas Backstrom in Eric Fehr, vratar Braden Holtby je ubranil vseh 27 strelov. Na drugi strani je bil Jonathan Quick manj razpoložen (23/27 strelov), slovenski hokejist Anže Kopitar je odigral dvajset minut in pol in ostal brez strela na gol. "Vsekakor to ni izkupiček, ki bi ga pričakovali, niti tekma ni bila po naših željah in kriterijih. Vsi vemo, kako pomembne so za nas te tekme, ker nismo ravno v najboljšem položaju na lestvici. Hitro moramo popraviti stvari in se vrniti na stara pota," je povedal Kopitar po tekmi. Kralji so izgubili osmič od zadnjih devetih gostovanj.

V Montrealu so domači izgubili, gostje pa so bili zelo zadovoljni. Buffalo je s tremi zadetki že v prvi tretjini in dobro predstavo vratarja Jonasa Enrotha, ki je zbral 32 obramb, premagal domače Canadiens in se veselil prve zmage po 14 porazih. V rednem delu pa ekipa ni zmagala vse od 11. decembra lani. Odločilni zadetek za zmago je prispeval nekdanji kapetan Montreala Brian Gionta, ki je pred letošnjo sezono okrepil Buffalo. Za Minnesoto se je kot prava poteza izkazal nakup vratarja Devana Dubnyka, ki je ekipo okrepil sredi januarja, ima pa že tri "shutoute". Nazadnje je ustavil vse strele Chicaga, njegova ekipa pa je slavila s 3:0 z goli Mikka Koivuja, Jasona Zuckerja in Mikaela Granlunda.

Anaheim je še sredi zadnje tretjine v boju s Carolino zaostajal z 2:4, vendar mu je uspel preobrat. V 56. minuti je za izenačenje poskrbel Corey Perry, že v prvi minuti podaljška pa je Ryan Getzlaf zagotovil zmago domači ekipi. V Dallasu je bil razplet tekme podoben; domači so na tekmi s Coloradom vodili z 2:0 še na začetku zadnje tretjine in 2:1 v zadnji minuti, nazadnje pa ostali praznih rok. Najprej je Tyson Barrie 20 sekund pred koncem izsilil podaljšek, po dodatnem delu brez golov pa sta ekipi izvajali kazenske strele. Izkazal se je Maxime Talbot, ki je sploh prvič v karieri izvajal kazenski strel po neodločenem izidu v rednem delu in zadel za zmago.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Izidi:
New Jersey Devils - Ottawa Senators 2:1
Washington Capitals - Los Angeles Kings 4:0
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2:3
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek)
Dallas Stars - Colorado Avalanche 2:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 3:2 (podaljšek)
New York Islanders - Florida Panthers 2:4
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 1:4
Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 4:3
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3:0
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 5:4 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
04. 02. 2015 13.27
+2
haha bravo ovi doughty te je ša na wc spremlo.....bravo troy igralc tekme.kingsi ajajaj play off letos bo čudo.imajo power play pa igrajo kot bi mel wsh igralca več.....o.k.priznam da jih letos prvič spremlam pa še to zato ker sem fen ruske mašine....lepo se je vidl že u 3 min...kak strah zna predstavlat OVI za nasprotno ekipo.go OVI!!!GO WSH!!!!
JAMES23
04. 02. 2015 13.36
+2
DRGAČ PA FENI NHL LIGE OVIJU ŠE MANKAJO 3SEZONE DA STEGNE VELIKEGA GRETZKYA PO 30GOLOV NA SEZONO....A OVI JIH ŠTEJE KOMI 29....GO OVECHKIN