Hokej

NHL: Kopitar znova podajalec, kralji slavili v Edmontonu

Edmonton, 30. 12. 2015 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Edmontonu zabeležili tretjo zaporedno zmago. Zmagali so s 5:2, odločilna je bila druga tretjina, ko so dosegli štiri od petih golov. Anže Kopitar je k zmagi prispeval podajo.

Kralji so prve tri zadetke dosegli v razmaku 96 sekund, pri tretjem je bil podajalec slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Hrušičan je igral slabih 22 minut in enkrat ustrelil proti golu Edmontona. Izvrsten je bil vratar kraljev Jonathan Quick, ki je ubranil 42 od 44 strelov gostiteljev, ki so bili boljši v tem elementu igre (44: 33). Gole za kralje so dosegli Dwight King, ki je zaigral na prvi tekmi po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, Michael Mersch, Tyler Toffoli, Trevor Lewis in Dustin Brown.

Kopitar je na zadnjih treh tekmah zbral sedem točk. Enkrat je zatresel mrežo in bil šestkrat podajalec. S 27 točkami je trenutno na 49. mestu v ligi, v svoji ekipi pa je tretji najučinkovitejši. 29 točk ima Tyler Toffoli, 28 pa Jeff Carter. Kopitar je statistično najboljši v razdelku +/-, se pravi, kako gre njegovemu moštvu, ko je on v igri - tu zaseda 10. mesto v ligi.

Prvi igralec lige po točkah je Patrick Kane (Chicago), najboljši strelec je Jamie Benn (Dallas), največ podaj ima Erik Karlsson (Ottawa), pri +/- pa je na prvem mestu vodilni igralec kraljev Tyler Toffoli.

Los Angeles je dosegel tretjo zaporedno zmago in tudi prekinil niz sedmih zmag Edmontona na domačem terenu. Kralji so se s 23. zmago še bolj utrdil na prvem mestu v pacifiški skupini. Kings si po zmagah s St. Louisom delijo drugo mesto na zahodu, več zmag ima le Dallas, skupno pa so četrta ekipa v ligi NHL.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings          2:5
Boston Bruins - Ottawa Senators              7:3
Toronto Maple Leafs - New York Islanders     3:6
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes      3:2
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars         6:3
Florida Panthers - Montreal Canadiens        3:1
St. Louis Blues - Nashville Predators        4:3 podaljšek
Winnipeg Jets - Detroit Red Wings            4:1
Calgary Flames - Anaheim Ducks               0:1
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks         5:7

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.