Hokej

NHL: Kopitar z zmago in golom končal leto 2011

Los Angeles, 01. 01. 2012 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anže Kopitar je uspešno zaključil leto 2011, ki ga zaradi marčevske hude poškodbe ne bo ohranil v najlepšem spominu. Hrušičan je v silvestrski tekmi hokejske lige NHL za svoje kralje iz Los Angelesa k zmagi 4:1 proti lanskem finalistu Vancouvru prispeval gol, svoj 11. v sezoni.

Anže Kopitar je dosegel svoj prvi gol po 22. novembru.
Anže Kopitar je dosegel svoj prvi gol po 22. novembru. FOTO: Reuters
S 35 točkami zdaj slovenski hokejski zvezdnik anže Kopitar deli 20. mesto med najučinkovitejšimi igralci lige, Los Angeles pa je s 44 točkami zdaj sam na vrhu pacifiške skupine lige. Za kralje se tekma v domači dvorani sicer ni začela najbolje. Dvojčka Daniel in Henrik Sedin sta že v četrti minuti pripravila gol Kevinu Bieksi, toda v deveti minuti je Brad Richardson poskrbel za izenačenje. Odločilna je bila druga tretjina, ko je najprej v polno zadel Matt Greene, nato so domači zdržali štiri minute z igralcem manj na ledu, le devet sekund potem, ko so bile številčne moči na ledu izenačene, pa je na 3:1 povišal slovenski as, ki je bil uspešen po protinapadu, po katerem je sam pridrsal pred vratarja Roberta Lounga. "Druga tretjina je bila za nas odlična, pokazali smo, da imamo pravi karakter. Na tem moramo graditi za naprej. Definitivno smo zmožni velikih stvari, zmaga proti eni najboljših ekip v ligi to dokazuje. A take igre moramo ponavljati," je bil zadovoljen Kopitar. "Gol po dolgem času mi veliko pomeni, zanj ni bilo ugodnejšega časa in kraja," je še dodal Hrušičan, ki je dosegel svoj prvi gol po 22. novembru. Njegova ekipa je pod vodstvom novega trenerja Darryla Sutterja zabeležila četrto zmago v šestih tekmah, Vancouvru pa je preprečila, da bi dosegel 11. zmago v mesecu, s čimer bi izenačil klubski rekord. Kralji so tako v zadnjem času premagali obe vodilni ekipi svoje konference, pred Vancouvrom je namreč padel tudi vodilni Chicago. "Zmaga domačih je zaslužena. Pustili smo jim preveč priložnosti, storili smo preveč prekrškov, tekmec pa je naše napake spretno izkoristil," je porazu priznal strelec edinega zadetka za Vancouver Bieksa.

Roberto Luongo
Roberto Luongo FOTO: Reuters

Na preostalih silvestrskih tekmah se je strelsko najbolj izkazal Steven Stamkos, ki je bil s "hat trickom" najzaslužnejši za zmago Tampe nad Carolino, s svojim 26. golom pa je še povečal prednost na vrhu lestvice najboljših strelcev. Pred Slovakom Marianom Gaborikom (New York Rangers) ima že štiri gole prednosti. Washington je po dveh tretjinah proti Columbusu zaostajal z 0:2, nato pa so Aleks Ovečkin, Aleksander Semin in Dennis Wideman v slabih treh minutah poskrbeli za preobrat, gosti so na koncu zmagali s 4:2. Boston je imel priložnost, da pride na vrh vzhodne konference, toda ni je izkoristil, z 2:4 je izgubil v Dallasu. Svoj večer sta imela češka napadalca Milan Hejduk in Radim Vrbata. Prvi je bil z dvema goloma najzaslužnejši, da je Colorado s 4:2 ugnal Anaheim, drugi pa z zadetkoma preprečil, da bi Phoenix v Minnesoti zabeležil še peti zaporedni poraz (2:4).

Izidi:
New York Islanders – Edmonton Oilers 4:1
New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3:1
Tampa Bay Ligtning – Carolina Hurricanes 5:2
Minnesota Wild – Phoenix Coyotes 2:4
Florida Panthers – Montreal Canadiens 3:2
Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2:3
Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 3:2
Detroit Red Wings – St. Louis Blues 3:0
Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 2:4
Dallas Stars – Boston Bruins 4:2
Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 2:4
Los Angeles Kings
– Vancouver Canucks 4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihamihi
01. 01. 2012 10.47
+10
Bravo Anže.Veliko golov in podaj še v letu 2012.Kar tako naprej.