Hokej

NHL: Kopitar v polno, kralji izgubili

Los Angeles, 22. 01. 2012 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski hokejist Anže Kopitar je v hokejski ligi NHL gostil ekipo Colorado Avalanche in izgubil z 1:3. Hrušičan je v drugi tretjini prispeval gol za vodstvo domačih z 1:0, a so nato Cody McLeod, Peter Mueller in Gabriel Landeskog poskrbeli, da je zmaga odšla v Colorado.

Gol Anžeta Kopitarja je bil lepa akcija celotnega napada, ki ga je na levi strani zaključil Dustin Brown, vratar Colorada je plošček sicer odbil, a je bil Kopitar sam na desni strani pred golom in odbiti plošček posla v mrežo. Gosti so izid še v drugi tretjini obrnili, v nadaljevanju pa je imel Los Angeles več od igre, Kopitar je pripravil tudi lepo akcijo, s katero so gostitelji "napravili igralca več v napadu", a je plošček ustavila vratnica. Vse upe domačih na 24 zmago pa je na koncu pokopal Gabriel Landeskog, ki je zadel slabi dve minuti pred koncem za končnih 3:1. Prav neučinkovitost je spet pokopala kralje, ki so imeli na ledu več od igre in za več kot 20 letošnjih porazov je bilo krivo prav dejstvo, da so na tekmi dosegli le dva gola ali manj. "Spet je v napadu nevarno delovala le ena napadalna trojka. Vem, da je vratar Quick zaradi tega že frustriran, saj nas rešuje. Tega sicer nikoli ne bo rekel na glas, a vem, da je tako. To moramo popraviti," je po tekmi ocenil Justin Williams.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Detroit, za katerega je v januarju dvakrat zaigral tudi Mariborčan Jan Muršak in dosegel eno podajo, je doma premagal Columbus, vpisal 32. zmago in s 65 točkami prevzel vodstvo v ligi. Zmago je gostiteljem v izvajanju kazenskih strelov zagotovil Valtteri Filppula. Pred tem sta za domače zadela Nicklas Kronwall in Niklas Lidström. Velike zasluge za 16. zaporedno domačo zmago so navijači pripisali tudi domačemu vratarju Jimmyju Howardu, ki je ubranil vse poskuse tekmecev s kazenskih strelov. "To je najlepši del tekme za njih. Ob vsaki uspešni obrambi lahko spremljam njihove reakcije in kako uživajo," je sklepni del tekme opisal vratar. Do vodstva v ligi NHL pa je Detroitu pomagal tudi Nashville, ki je s 5:2 premagal doslej vodilni Chicago. Za točko za Detroitom zaostaja tudi St. Louis, ki je s 4:2 odpravil Buffalo in vodilna ekipa vzhoda New York Rangers, ki so v podaljšku s 3:2 zmagali na gostovanju v Bostonu. V podaljšku je odločilen gol dosegel Martin Gaborik, ki je bil učinkovit tudi že v rednem delu tekme.

Izidi:
Boston Bruins - New York Rangers 2:3
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1:4
Anaheim Ducks - Ottawa Senators 2:1
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4:3
New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:1
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 3:2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1:3
Winnipeg Jets - Florida Panthers 3:4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 5:2
St. Louis Blues - Buffalo Sabres 4:2
Phoenix Coyotes - Tampa Bay Lightning 3:4
Minnesota Wild - Dallas Stars 5:2
Edmonton Oilers - Calgary Flames 2:6
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 1:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.