Hokej

NHL: Kopitar s kralji vodil, a na koncu izgubil na derbiju z Dallasom

Los Angeles, 03. 04. 2016 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa so izgubili dvoboj z Dallasom v domačem Staples Centru. Kralji so dvakrat vodili, a na koncu so se zmage veselili gostje (2:3). Anže Kopitar je tokrat ostal brez strelskega učinka.

Los Angeles Kings so v noči na nedeljo doma izgubila proti Dallas Stars z 2:3. Za kralje sta gola dosegla Tanner Pearson v prvi in Jeff Carter v drugi tretjini, a so gostje v zadnji zadeli še dvakrat in se veselili zmage. Anže Kopitar je za kralje odigral 21 minut, a se ni vpisal med strelce ali podajalce in je ostal brez strela na gol. Jamie Benn je za Dallas v prvi tretjini izenačil, to je bil že njegov 41. gol v sezoni, nato pa sta bila v zadnji tretjini uspešna še Patrick Eaves, ki je izenačil na 2:2, in Bennov brat Jordie, ki je zapečatil usodo domačih z golom za 3:2 za Dallas pet minut pred koncem tekme.

Los Angeles Kings ostajajo pri 97 točkah in so izgubili na zadnjih petih od sedmih tekem. Zvezde so bile tokrat boljši tekmec, o tem priča tudi razmerje v strelih (39:26).  Kralji niso razveselili številnih domačih navijačev, ekipa je že dvestotič igrala pred razprodano dvorano. Niz se je namreč začel decembra 2011, prvi rekord sega v leto 1975, ko je ekipa razprodala 75. zaporednih tekem.

Tekma se je sicer za kralje začela dobro, saj so domači po dveh tretjinah vodili z 2:1. V ekipo se je po poškodbi noge in šestih tekmah odsotnosti vrnil tudi Kris Versteeg, a to ni spremenilo računov zvezd iz Dallasa. Razpoložena sta bila brata Benn, Jordie ima zdaj v peti sezoni za Dallas na svojem računu že 55 točk, tokrat je z golom pet minut pred koncem gostom priboril zmago. Njegov mlajši brat Jamie je 55 točk zbral v zadnjih štirih mesecih, tokrat je zadel v prvi tretjini.

"Upam, da nam je ta tekma dala misliti. Bolje sicer pozno kot nikoli, a tak poraz tik pred koncem rednega dela vsekakor ni v redu. Vse te zadnje tekme bodo odločene z golom razlike, v to sem prepričan in če se v zadnjo tretjino podamo z golom prednosti, moramo to znati zadržati," je po tekmi dejal branilec kraljev Rob Scuderi.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins    0:5
Los Angeles Kings - Dallas Stars            2:3
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils     3:1
New York Rangers - Buffalo Sabres           3:4
Nashville Predators - San Jose Sharks       2:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Washington Capitals       3:0
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators       3:2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings     2:3
Florida Panthers - Montreal Canadiens       4:3
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 1:5
Edmonton Oilers - Calgary Flames            0:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.