Hokej

NHL: Kopitar s kralji izgubil v Staples Centru

Los Angeles, 11. 11. 2015 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sinoči so v ligi NHL odigrali kar 12 tekem. Pred domačimi navijači v Staples Centru so igrali tudi Los Angeles Kings, a so ostali brez točk. Boljša je bila Arizona (3:2), slovenski hokejist Anže Kopitar pa se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s soigralci doživel nov poraz v ligi NHL. Los Angeles Kings so doma izgubili proti Arizona Coyotes z 2:3. Kopitar je v slabih 20 minutah sprožil le en strel proti golu, med strelce ali podajalce pa se ni vpisal. Sicer pa sta za domače zadela Dustin Brown, to je bil njegov prvi gol po 19 tekmah "suše" in Tyler Toffoli, za goste pa dvakrat Martin Hanzal, odločilni gol pa je v zadnji tretjini dosegel Brad Richardson, nekdanji igralec kraljev. V strelih je bilo 35:25 za Los Angeles, vratar Mike Smith je dosegel jubilejno 100. zmago za Arizono. "Pet let sem bil v ekipi in ni bilo lahko. A navsezadnje je vse le igra, nam pa je na koncu uspelo igrati tako, kot smo želeli," je dejal nekdanji stalni član zasedbe iz Staples Centra Richardson.

Največ golov na sinočnjih tekmah, kar 12, so videli gledalci v Nashvillu. Zmagali so domači s 7:5, mož odločitve je bil Barrett Jackman z zadetkom deset minut pred koncem, Gabriel Bourque pa je dokončal delo v 52. minuti. Domači so sicer poskrbeli za več preobratov, saj so se vrnili po zaostankih 0:2, 1:3 in 4:5.

Le en gol pa je padel na tekmi v Detroitu. Zasluge za to ima predvsem vratar Petr Mrazek, ki je z 38 obrambami spravljal v obup napadalce Washingtona; zgolj prvi zvezdnik Aleksander Ovečkin je imel kar 15 poskusov, zadel pa ni. Ruski strelski stroj bo tako moral še kakšno tekmo počakati, da bo prehitel rojaka Sergeja Fedorova kot najboljšega ruskega strelca v NHL, zdaj imata oba po 483 golov. Zato pa je za prvenec v ligi poskrbel Andreas Athanasiou, ki je s prvim golom v ligi tudi odločil zmagovalca.

Vratar St. Louisa Jake Allen je na drugi tekmi v nizu ostal nepremagan. Tokrat je bila njegova dobra forma usodna za New Jersey, za nedotaknjeno mrežo je zbral 24 obramb. Vancouver je prekinil niz treh porazov, za zmago proti Columbusu pa imajo največ zaslug dvojčka Sedin in vratar Jacob Markstrom z 42 obrambami. Henrik Sedin je dosegel dva gola v zadnji tretjini, Daniel Sedin pa je dodal gol in tri podaje.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes        2:3
San Jose Sharks - New York Islanders       2:4
New Jersey Devils - St. Louis Blues        0:2
New York Rangers - Carolina Hurricanes     3:0
Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche   0:4
Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks  3:5
Detroit Red Wings - Washington Capitals    1:0
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres       1:4
Florida Panthers - Calgary Flames          4:3
Nashville Predators - Ottawa Senators      7:5
Minnesota Wild - Winnipeg Jets             5:3
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs         2:3

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hockeyfan
11. 11. 2015 11.00
doma pa nikakor ne gre....preveč porazov v LA-ju. pa sliko bi lahko objavili svežo, igrali so namreč v oranžnih/rumenih dresih.....samo da se piše. vse na pol.....