Hokej

NHL: Kopitar s kralji izgubil proti San Joseju

Los Angeles, 23. 12. 2015 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL doma izgubili proti San Joseju s 3:5. Pri domačih je dva zadetka dosegel Tyler Toffoli, Anže Kopitar pa se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Pri gostih, ki so preobrat naredili v zadnji tretjini, se je z dvema goloma in podajo izkazal Joe Pavelski. Anže Kopitar se v dobrih 24 minutah ni vpisal med strelce ali podajalce, sprožil pa je tri strele na gol. Kralji so vodili po dveh tretjinah s 3:2, potem ko je ob Toffoliju zadel še Trevor Lewis. V zadnji tretjini pa Pavelski z zaporednima goloma najprej morske pse povedel v vodstvo s 4:3, končni izid pa je s strelom v prazno mrežo postavil Brent Burns, ki je prav tako zbral dva zadetka in podajo. Kljub temu Los Angeles ostaja vodilna ekipa pacifiške skupine s šestimi točkami pred San Josejem, ki je s 13 zmagami v gosteh v tem pogledu vodilni v ligi.

"Mislim, da smo bili preveč na petah in ne na prstih. Dobili smo še nekaj kazni, kar je tekmecem omogočilo igro z igralcem več. V tej pa je bil San Jose vedno dober. Tako smo se v bistvu sami sebe ustrelili v stopalo," je po porazu povedal Lewis.

Na drugih tekmah je Boston doma izgubil proti St. Louisu z 0:2, pri čemer je vratar gostov Jake Allen po 32 obrambah prišel do svojega petega "shutouta" v karieri, New York Rangers so po podaljšku s 3:2 odpravili Anaheim, odločilni gol je dosegel Mats Zuccarello v tretji minuti dodatka, New Jersey pa je v gosteh s 4:3 porazil Detroit.

Vancouver je z 2:1 v gosteh premagal Tampo Bay, Florida pa je doma z 2:1 po kazenskih strelih ugnala Ottawo. Minnesota je z 2:1 odpravila Montreal, ki je izgubil že petič zaporedoma, vodilna ekipa lige Dallas pa je s 4:0 nadigrala branilca naslova Chicago. Antti Niemi je prišel do svojega tretjega "shutouta" sezone, nekdanji član Chicaga Patrick Sharp pa je proti nekdanjim soigralcem dosegel gol in podajo. "Hokej je igra z visoko intenzivnostjo, zato je težko igrati proti svojim prijateljem," je po tekmi povedal Sharp, ki je v Chicagu igral deset let in z njim osvojil tri Stanleyjeve pokale.

Calgary je s 4:1 porazil Winnipeg, pri čemer je Johnny Gaudreau dosegel svoj drugi "hat-trick" sezone, Arizona pa je s 3:2 ugnala Toronto. Kapetan domačih Shane Doan je dosegel dva zadetka - oba v razmaku 14 sekund v prvi tretjini - in podajo.

S 54 točkami je najboljša ekipa lige Dallas, na zahodu mu je najbližje St. Louis, ki ima osem točk manj, tretji pa je Chicago s še dvema točkama zaostanka več. V vzhodnem delu lige prednjači Washington z 52 točkami, New York Rangers jih imajo 44, New York Islanders pa točko manj. Los Angeles je z 42 točkami četrti na v zahodni konferenci.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Boston Bruins - St. Louis Blues         0:2
New York Rangers - Anaheim Ducks        3:2 (podaljšek)
Detroit Red Wings - New Jersey Devils   3:4
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 1:2
Florida Panthers - Ottawa Senators      2:1 (kazenski streli)
Minnesota Wild - Montreal Canadiens     2:1
Dallas Stars - Chicago Blackhawks       4:0
Calgary Flames - Winnipeg Jets          4:1
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs   3:2
Los Angeles Kings - San Jose Sharks     3:5
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mašainmedved
23. 12. 2015 13.55
-1
zakaj je Anže skoraj pri vseh golih ki jih dobijo na ledu? Ali je to zaradi minutaže, ki jo ima?