Hokej

NHL: Kopitar prispeval dve podaji za zmago kraljev v Calgaryju

Calgary, 29. 03. 2012 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kings so v hokejski ligi NHL v gosteh zanesljivo premagali Calgary s 3:0, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je bil podajalec pri prvem in drugem golu kalifornijskega moštva. Detroit je izgubil proti Columbusu z 2:4, trener rdečih kril Mike Babcock pa Mariborčana Jana Muršaka ni uvrstil na seznam igralcev.

Junak tekme v Calgaryju je bil vratar kalifornijske ekipe Jonathan Quick. Ustavil je vseh 19 strelov domačih in devetič v sezoni ostal nepremagan, s čimer je tudi postavil nov klubski rekord po številu tekem brez prejetega gola v sezoni. Po dveh tekmah brez zmage so tako kralji spet slavili in ostajajo v igri za končnico, a boj za zadnji dve mesti bo še hud. Kralji so se z zmagoslavjem v Kanadi zdaj prebili na osmo mesto zahodne konference, imajo pa enako število točk kot San Jose. Phoenix ima eno, Colorado dve, Calgary pa tri točke zaostanka za Los Angelesom. "Lepo je, da sem dosegel rekord. Toda edino, kar res šteje, sta dve točki, zmaga v gosteh pa je za nas še bolj dragocena," je dejal Quick. V polno so sinoči zadeli Willie Mitchell, Dustin Brown in Justin Williams. Posredno je Los Angelesu pomagal tudi Anaheim, ki je s 3:1 premagal neposredne tekmece iz San Joseja. Veteran Teemu Selanne je gostitelje povedel v vodstvo v zadnji tretjini, Corey Perry pa je za 36. gol v sezoni zadel tik pred koncem na prazna vrata. Manj drame pri boju za končnico ima moštvo drugega Slovenca v NHL Jana Muršaka.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Rdeča krila so na četrtem mestu na zahodu, čeprav so tokrat morala priznati premoč zadnjeuvrščenemu Columbusu, ki so ga pred dvema dnevoma premagala kar s 7:2. Columbus je tokrat igrali celo z novincem v vratih; Allen York, ki je v postavo prišel iz nižje lige ECHL zaradi poškodb Steva Masona in Curtisa Stanforda, je svoje delo dobro opravil in ustavil 29 strelov Detroita. "Nismo preveč zadovoljni s svojo predstavo. Vedeli smo, da bodo tokrat igrali drugače, a nismo našli pravega odgovora," je po porazu dejal kapetan rdečih kril Niklas Lidström. Še bolj je bil razpoložen vratar Vancouvra Cory Schneider, saj je na tekmi proti Coloradu ubranil vseh 43 strelov tekmecev. Za zmago pa je edini gol z igralcem nanj dosegel Chris Higgins. Newyorški rangerji, vodilna ekipa vzhoda, so v Winnipegu sicer slabo začeli in po petih minutah druge tretjine zaostajali za dva gola, nato pa prevzeli vajeti v svoje roke in z goli Ryana Callahana, Michaela Del Zotta, Briana Boyla in Dereka Stepana poskrbeli za preobrat.

Izidi:
Calgary Flames - Los Angeles Kings 0:3
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 4:2
Winnipeg Jets - New York Rangers 2:4
Edmonton Oilers - Dallas Stars 1:3
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 1:0
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
29. 03. 2012 11.40
+2
ja fajn ane :)