Hokej

NHL: Kopitar ob zmagi v Denverju do 50. točke v sezoni

Denver, 11. 03. 2015 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je moštvo edinega slovenskega igralca v tem tekmovanju Anžeta Kopitarja v noči na sredo zmagalo v Denverju. Kralji so proti Coloradu slavili s 5:2, Kopitar pa je prispeval podajo pri četrtem zadetku svoje ekipe.

Los Angeles Kings so premagali neposrednega tekmeca v boju za končnico Colorado, še vedno pa ostajajo na devetem mestu zahodne konference. Pred Coloradom imajo sedaj šest točk prednosti, imajo pa enak točkovni izkupiček kot osmi Calgary (77), točko več ima Winnipeg, kralji imajo do konca rednega dela sezone še 16 tekem. Brayden McNabb, Marian Gaborik, Jeff Carter, Jeff Muzzin in Kyle Clifford so dosegli po en gol, kralji so bili boljši tudi pri razmerju strelov (30:23). Anže Kopitar je podal pri Cliffordovem golu v 36. minuti za vodstvo s 4:1, igral je dobrih 16 minut, ostal je brez strela na gol. Za Kopitarja je bila to 37 podaja v sezoni, zbral pa je okroglih 50 točk. Vratar Jonathan Quick je svoje delo opravil zanesljivo, ubranil je 21 strelov. "Najboljši smo, ko je to najbolj potrebno. In še zelo dobri bomo morali biti v naslednjih 16 tekmah," je težak boj za končnico napovedal Justin Williams.

V newyorškem mestnem derbiju so domači otočani začeli dobro, Anders Lee je zadel sredi prve tretjine, zadnjo besedo pa so imeli rangerji. Rick Nash je bil strelec odločilnega gola v zadnji tretjini, pred tem je izenačil Kevin Hayes. Vratar Cam Talbot pa je z 29 obrambami tudi prispeval viden delež. Podoben razplet je bil v Philadelphii, kjer je Luke Schenn domače popeljal v vodstvo že v drugi minuti. A sledil je preobrat, že v 12. minuti je izenačil Brett Ritchie, Vernon Fiddler pa je šest minut pred koncem dosegel zmagoviti zadetek za goste iz Dallasa. Samo en gol, pa še tega v podaljšku, so videli navijači v Montrealu, končalo pa se je z razočaranjem. Domači vratar Carey Price je sicer blestel in spravljal v obup tekmece, saj je ubranil kar 35 strelov. Ni pa mogel preprečiti njihove zmage, 36. strel v podaljšku je pomenil zmago Tampe, zanjo pa je poskrbel Tyler Johnson.

Carolina je z zadetkom Erica Staala tik pred koncem druge tretjine tekme proti Columbusu povedla s 3:1, a na koncu to ni bilo dovolj. Gostje so se z dvema zadetkoma vrnili v igro, obakrat je zadel Scott Hartnell, pri kazenskih strelih pa je bil edini uspešen Ryan Johansen.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 2:5
New York Islanders - New York Rangers 1:2
Philadelphia Flyers - Dallas Stars 1:2
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 3:4 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Boston Bruins 1:3
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 0:1 (podaljšek)
Minnesota Wild - New Jersey Devils 6:2
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 5:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.