Hokej

NHL: Kopitar ob zmagi kraljev dosegel vsaj točko že na peti zaporedni tekmi

Los Angeles, 03. 01. 2016 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

V hokejski ligi NHL so bili sinoči na delu znova tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Kralji so v dobri formi in so v domačem Staples Centru porazili Philadelphio s 2:1. Anže Kopitar je prispeval podajo in zabeležil točko na peti zaporedni tekmi.

Moštvo Los Angeles Kings tudi po novem letu ostaja na zmagoviti poti. Kralji so vpisali še peto zaporedno zmago, v razprodani dvorani Staples Center v Los Angelesu so premagali hokejiste Philadelphia Flyers z 2:1.

Kralji v boju za nov Stanleyjev pokal ter za najboljše izhodišče v letošnji končnici ne popuščajo in nadaljujejo z odličnimi predstavami. Ekipa iz mesta angelov je prevzela popoln nadzor na tekmi proti letalcem že v prvi tretjini. Najprej je po asistenci Mariana Gaborika nasprotno mrežo v osmi minuti zatresel Dwight King, nato pa je bil v 18. minuti uspešen še Drew Doughty, ki je ob power playu zadel ob pomoči Jaka Muzzina in Anžeta Kopitarja za vodstvo 2:0. To je bila peta zaporedna tekma, na kateri se je Hrušičan vpisal v strelske statistike, na teh petih tekmah je zbral kar 9 točk (1 gol in 8 podaj).

Kazalo je že, da bo domača mreža ostala nenačeta, ko so v osmi minuti tretje tretjine gostje izkoristili power play, zadel je Brayden Schenn ob posredovanju Wayna Simmondsa in Jakuba Voračeka. Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 29 strelov gostov, medtem ko je gostujoči vratar Michal Neuvirth zbral 30 obramb.

Kopitar je sicer v skupnem seštevku v letošnji sezoni vpisal svojo še 29. točko ter 19. podajo. Kralji s skupno 52 točkami ostajajo v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini. Naslednjo tekmo bodo odigrali v noči na torek v Koloradu.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers       2:1
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings            3:4
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild          3:2 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Dallas Stars              3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Nashville Predators     1:2 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Calgary Flames           0:4
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes             4:3 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues         4:1
Florida Panthers - New York Rangers           3:0
Pittsburgh Penguins - New York Islanders      5:2
Columbus Blues Jackets - Washington Capitals  5:4 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Winnipeg Jets               1:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scorpion23
05. 01. 2016 08.03
+1
Kakšen LA KINGS????..zakaj pišete samo o tej ekipi..kot da igra samo on oz. KOPI v NHL-u?????????????? A lahko pišete še kaj drugega ..najboljš , da napišete kdaj gre na WC , kakšno ima prehrano..bla bla bla*?????
Far Cry
03. 01. 2016 13.06
+2
Zdi se mi fino, da pišete o vsaki njegovi podaji in golu na tekmi. Ampak napišite še članek o sosedovi Francki, ki ji kljub nizki penziji uspe vsak mesec plačati položnice. In o sosedovemu Andreju, ki mu uspe vsak mesec, kljub nizki plači, plačati otrokoma malico v šoli. Mali uspehi malih ljudi so prav tako omembe vredni kot mali uspehi velikih športnikov.
hockeyfan
04. 01. 2016 12.13
+0
če vas tole ne zanima, ne vem, zakaj sploh berete? Morda pa bi bilo bolje, da ne pišejo o delu naših politikov....za mene in tebe niso še nič naredili....Anže pa je dovolj storil...je pa problem, če je vmes foušija SLO, češ, koliko zasluži. problem je, da on zasluži toliko kot si zasluži, problem je da mi ne zaslužimo toliko kot si zaslužimo.
scorpion23
05. 01. 2016 08.05
+2
kakšna fovšija..osebno poznam KOPIJA ampak kar je preveč je preveč..sej ni sveta rešu pred propadom??
hockeyfan
05. 01. 2016 10.27
ja, ja....zdaj je vse več tistih, ki ga osebno poznajo. pa vse veste o njem , kajne? bla, bla....
scorpion23
05. 01. 2016 17.02
hockeyfan doma sem na Jesenicah 5 min stran od Kopitarjeve domače hiše in gostilne na Hrušici..bla bla