Hokej

NHL: Kopitar voščil navijačem, leto 2015 končal z zmago

Calgary, 01. 01. 2016 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar je Silvestrovo 2015 preživel službi na gostovanju v Calgaryju. S kralji je na zadnji dan starega leta v Kanadi slavil s 4:1 in osebno statistiko obogatil s podajo.

Milan Lucic je v Scotiabank Saddledomu zadel po strelu Anžeta Kopitarja, ki ga je domači vratar odbil in tako prekinil strelski post z zadnjih 10 obračunov.  Hrušičan je tako v strelsko statistiko vpisal novo podajo v 22. minuti za vodstvo kraljev z 2:0. Za Kings so zadeli še Marian Gaborik (12.), Andy Andreoff (24.) in Tanner Pearson (60.), ki je na koncu zadel prazen okvir, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju. Častni gol za gostitelje je dosegel Mark Giordano (44.).

 

 

Los Angeles s Hrušičanom je tako na turneji štirih tekem znova premagal enega od tekmecev iz Pacifiške divizije, kjer so kralji zdaj še utrdili vodstvo. Omeniti pa velja tudi vratarja Jonathana Quicka, ki je ubranil 23 strelov in bil eden od ključnih igralcev za zmago. Veliko časa za novoletno slavje v Los Angelesu ne bo, saj v mesto Angelov že v soboto prihaja Philadelphia.

"To zadnje gostovanje je bilo naporno Igrali smo s samimi neposrednimi tekmeci v skupini in seveda je tudi želja tekmecev v obračunih znotraj skupine še nekaj večja, kot sicer. Super je, če nato osvojiš osem od osmih možnih točk. Na lestvici dobro plezamo navzgor in razlika do drugih je vse večja," je bil po gostovanju v Kanadi zadovoljen Lucic.

Skupaj so gledalci na zadnji dan novega leta lahko uživali na devetih tekmah lige. Na gostovanju pri Carolini je Washington, vodilna ekipa vzhoda, po devetih zmagah prvič izgubil. Zadnji žebelj v krsto ekipe iz prestolnice je z zadetkom v prazen gol v 60. minuti za zmago s 4:2 zabil Andrej Nestrašil. Na zahodu in v ligi zdaj vodi Dallas, ki je bil kar s 5:1 boljši od Nashvilla. Kar dva gola je dosegel Tyler Seguin.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Calgary Flames - Los Angeles Kings         1:4
Buffalo Sabres - New York Islanders        1:2
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins    2:5
Carolina Hurricanes - Washington Capitals  4:2
St. Louis Blues - Minnesota Wild           1:3
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - Nashville Predators         5:1
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks            0:1
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets            4:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OneManBand.
01. 01. 2016 10.57
+1
Vrstni red na tabeli morate urediti, ni popravljena!