Hokej

NHL: Kopitar kljub poškodbi nadaljeval z uspešnim nizom, kralji so ga prekinili s porazom

Denver, 05. 01. 2016 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Moštvo Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL vpisalo prvi letošnji poraz. Zmagoviti niz petih zaporednih zmag se je za vodilno ekipo pacifiške skupine končal v Denverju v Koloradu, ko je bila domača ekipa Avalanche boljša s 4:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku kraljev za izenačenje 1:1.

Vratar Colorada Semjon Varlamov se je izkazal za nerešljivo uganko za gostujoče moštvo iz mesta angelov. Sedemindvajsetletni ruski reprezentant iz Samare je ubranil 30 strelov kraljev, tudi šest strelov v okvir vrat slovenskega asa. Anže Kopitar se je zadnjič med strelce golov vpisal na tekmi proti Arizoni 26. decembra. Kljub strelski suši pa je Hrušičan zato na zadnjih šestih tekmah vpisal vsaj eno podajo za skupno 29 točk (10 golov, 19 podaj).

Kopitar je svojemu moštvu pomagal tudi tokrat, ko je bil podajalec pri zadetku za izenačenje v 32. minuti tekme v Pepsi Centru. Edini kralj, ki je matiral Varlamova je bil Tyler Toffoli. Po drugem zadetku domačih na tekmi je Kopitar dobil visok plošček v obraz, posredovati je moralo zdravniško osebje, da so mu zašili rano, a se je žilavi Gorenjec vrnil na klop. "Videl sem plošček. Želel sem ga zagrabiti, pa je kot kaže šel skozi in me je zadel v obraz. Na nek način je moja krivda, da me je zadel. Na klopi so poizkušali zaustaviti krvavenje. To je vse in po koncu tretjine sem dobil nekaj šivov," je povedal Kopitar.

V Koloradu je bilo vse v znamenju posebnega mejnika. Osemintridesetletni kanadski veteran Jarome Iginla je z golom v tretji tretjini za 4:1, plošček se je odbil od drsalke branilca kraljev Jaka Muzzina, postal komaj 19. igralec v ligi NHL, ki je zbral 600 golov. Tyson Barrie je zadel prva dva gola za domače, nato pa še sodeloval s podajama pri zadnjih dveh. Med strelce se je vpisal tudi Matt Duchene. Vratar kraljev Jhonas Enroth, ki je zamenjal odsotnega Jonathana Quicka, je zbral 29 obramb, a s slabim odstotkom ubranjenih strelov.

Los Angeles naslednja tekma čaka v petek zjutraj po slovenskem času, ko bodo gostili Toronto Maple Leafs.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings         4:1
New Jersey Devils - Detroit Red Wings          0:1
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes            2:3
St. Louis Blues - Ottawa Senators              2:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes          1:0 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.