Hokej

NHL: Kopitar junak tekme proti Calgaryju

Los Angeles, 22. 03. 2011 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v domači dvorani Staples Center gostili Calgary Flames in šele po izvajanju kazenskih strelov slavili zmago z 2:1.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters
Junak srečanja je bil Hrušičan Anže Kopitar, ki je dosegel odločilni gol za zmago. Vratar gostiteljev Jonathan Quick je k zmagi kraljev, ki so se v boju za končnico zdaj povzpeli na peto mesto zahodne konference, prispeval 27 obramb. Kralje je v vodstvo popeljal Jarret Stoll 5,52 minute do konca tekme, a so gosti izenačili že 65 sekund pozneje, ko je Olli Jokinen potisnil plošček mimo Quicka. To je bil zanj še 16. zadetek to sezono in šesti v karieri proti svojemu nekdanjemu moštvu. V kazenskih strelih je za Calgary zadel Alex Tanguay, a je nato Stoll takoj odgovoril za gostitelje, končni izid pa je postavil Kopitar, ki je ukanil vratarja gostov Miikko Kiprusoffa. "Vsi se borimo za končnico, zato vam je lahko jasno, kako pomembna je bila današnja tekma. Imajo dobro ekipo, vendar smo naredili domačo nalogo in se nanje dobro pripravili. V teh odločilnih tekmah nočeš oddati niti točke, a k sreči smo vseeno dobili dve in mislim, da nam bo uspelo," je po tekmi dejal Kopitar.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

"Vedno pravim, da imajo za naše uspehe največ zaslug tisti, ki za nas zadevajo gole. Kadar smo uspešni v dveh od treh poskusov, večinoma zmagamo. Naši napadalci so odlični, zlasti Stolly, na katerega se že vso sezono lahko zanesemo, in pa seveda Kopi, ki je prav tako naš ključni motor igre," je Hrušičana po tekmi pohvalil tudi soigralec Quick. V ameriški prestolnici avtomobilske industrije Detroitu so Pittsburgh Penguins zapravili prednost štirih zadetkov, preden so si šele po izvajanju kazenskih strelov zagotovili zmago nad rdečimi krili s 5:4, ko je bil edini uspešen izvajalec James Neal. Pascal Dupuis je zbral dva gola in podajo ter pomagal pingvinom zgraditi prednost. Tyler Kennedy je zadel sredi druge tretjine že za 4:0, nato pa je gol Henrik Zetterberg dobri dve minuti pred koncem tega dela igre začel preobrat. Med strelce so se za gostitelje vpisali še Valtteri Filppula, Danny Cleary in Mike Modano. A izkazal se je gostujoči vratar Brent Johnson, ki je zaustavil 37 strelov.

Izida:

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 4:5
Los Angeles Kings - Calgary Flames 2:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrLord
23. 03. 2011 16.38
Muršak Jan je dobil novo priložnos, saj bo danes ponoči ponovno zaigral za Detroit Red Wings-e,proti Vancouver Cannuksom. Gremo Jan, želim Ti dobro igro in veliko točk!
toboja
22. 03. 2011 21.56
ENOSTAVNO,... ČE BI RADI KOMENTIRALI ČIM BOLJ REALNO... KUPIŠ LETALSKO , LETIŠ TJA , POGLEDAŠ KJE NAŠ ANŽE IGRA, PRIDEŠ DOMOV IN POTEM IZRAŽAŠ SVOJE "REALNO" MNENJE NA RAZNIH FORUMIH..... DO TAKRAT ... KOPI FOR PRESIDENT...
drey1
22. 03. 2011 16.21
ja pa kopitar tut ni glih neki junak tekme....pač je dal gol po kazenskih strelih in ni bil edini.
lusa33
22. 03. 2011 15.12
Clanek, brez repa in glave.
Blaž Hazemali
22. 03. 2011 14.13
Tale vratar ni glih "Quick" ;)
gremlinator
22. 03. 2011 08.58
Zelo izčrpen članek... ...če ne bi bila zraven slika, bi jo lahko poslali okoli kot sms...