Hokej

NHL: Kopitar brez točke, Kralji izgubili doma

Los Angeles, 04. 11. 2011 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles je v domači dvorani Staples Center gostil Edmonton in izgubil s 3:0. Slovenski hokejist je ostal brez točke in tudi strela proti ruskemu vratarju Habibulinu.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je skupaj s soigralci iz ekipe Los Angeles Kings ponoči v severnoameriški ligi NHL gostil moštvo Edmonton Oilers. Kanadčani so v Staples Centru slavili s 3:0 in vpisali že šesto zaporedno zmago. Kopitar je bil na ledu slabih 21 minut, vendar v tem času ni sprožil niti enega strela. Na tekmi z Edmontonom Kalifornijcem res ni šlo nič od rok, tudi Kopitarju ne, ki je "zakrivil" tretji zadetek. Na sredini igrišča je izgubil plošček, kar so gosti unovčili za protinapad in končni izid. Sicer pa so domačini le s težavo prihajali do "prodornega" strela. Skupno so jih sprožili 19, vse pa je obranil Nikolaj Habibulin, ki so mu precej pomagali tudi njegovi soigralci v obrambi, saj so blokirali 22 strelov domačih.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

"Odigrali smo odlično. Dobro smo pazili na domače napadalce, na drugi strani pa smo zadeli, ko je bilo to najbolj potrebno. Nismo jim pustili veliko prostora, nismo jim podarili veliko ploščkov in jim blokirali kar precej strelov, posebej ob igri z igralcem manj," je po tekmi povedal Habibulin, ki je vpisal svoj 45. "shutout" kariere in poudaril, da se po operaciji hrbta vrača v najboljšo formo. "Res se počutim precej bolje. Potem ko sem lani prestal operacijo, me je vse bolelo. Mislil sem si, tako pač mora biti. Toda eno leto po tem se počutim res dobro in vse to pripomore tudi k dvigu forme," je še povedal eden junakov tekme Habibulin. Za naftarje so sicer zadeli Ryan Smyth, še v prejšnji sezoni je igral za kralje, Lennart Petrell, ki je zabil svoj prvenec v NHL, in Corey Potter.

Kar štiri tekme večera (od skupno desetih) so odločili kazenski streli. New York Rangers so z 2:1 premagali Anaheim Ducks, Philadelphia je doma klonila pred New Jerseyjem s 3:4, Florida pred Chicagom z 2:3, San Jose pa je s 4:3 premagal Pittsburgh. Svoj 300. gol v NHL pa je zabil Clarke MacArthur, ki je Torontu pomagal do zmage s 4:1 v v Columbusu.

Izidi:
Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 0:3
New York Islanders – Winnipeg Jets 0:3
New York Rangers – Anaheim Ducks 2:1 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 3:4 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 1:4
Florida Panthers – Chicago Blackhawks 2:3 (kazenski streli)
Detroit Red Wings – Calgary Flames 1:4
Minnesota Wild – Vancouver Canucks 5:1
Phoenix Coyotes – Nashville Predators 0:3
San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 4:3 (kazenski streli)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.