Hokej

NHL: Kane in Namestnikov nočni mori nasprotnikov

New York, 16. 01. 2016 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. Ekipa Tampa Bay Lightning je po podaljšku s 5:4 doma premagala Pittsburgh Penguins. Junak tekme je bil 23-letni Rus Vladislav Namestnikov, ki je zabil tri gole, tudi odločilnega v podaljšku.

Vladislav Namestnikov
Vladislav Namestnikov FOTO: AP
Vladislav Namestnikov je strelski pohod v Amalie Areni v Tampi začel že v drugi minuti tekme, ko je prvič ukanil gostujočega vratarja Kanadčana Marc-Andre Fleuryja. Gostujoči pingvini so izenačili v 11. minuti, ko je zabil Kris Letang. Domači so v drugi tretjini povedli z goloma Valtterija Filippule in Namestnikova, Patrick Hornqvist je znižal na 2:3. Pingvini so v zadnji tretjini ujeli priključek in celo povedli, zabila sta Trevor Deley in Chris Kunitz, a je Anton Stralman izsilil podaljšek, v katerem je Namestnikov v tretji minuti zabil za četrto zaporedno zmago moštva iz Tampe.

Hokejisti Boston Bruins niso imeli večjih težav pri drugi najslabši ekipi vzhodne konference Buffalo Sabres (4:1). Domači navijači so prvi in edini gol domače ekipe v First Niagara Centru lahko videli v prvi tretjini, ko je zadel David Legwand, v nadaljevanju so zabijali le še gostje. Med strelce so se vpisali Matt Belesky, Zdeno Chara, Ryan Spooner in Brett Connoly.

Zmago v gosteh pri Toronto Maple Leafs (4:1) so vpisali aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks. Največ zaslug za deseto zaporedno zmago moštva iz vetrovnega mesta ima Patrick Kane, ki je prišel do svojega prvega hat-tricka v rednem delu sezone. Kane je v končnicah vpisal dva hat-tricka, a pred Torontom še nikoli v rednem delu sezone.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: AP

Kane je bil podajalec tudi pri četrtem zadetku Chicaga, tekmo pa je končal s skupno 28 zadetki v tej sezoni, s čimer je prevzel vodstvo na ligaški lestvici najboljših strelcev.

Chicago je s 64 točkami najboljša ekipa Zahoda ter je za dve točki prehitel Dallas Stars, ki je izgubil z 2:4 pri Anaheim Ducks. Sedem točk manj imata St. Louis in Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki bo drevi po srednjeevropskem času gostil Ottawa Senators.

Vancouver Canucks je v gosteh s 3:2 po podaljšku premagal Carolina Hurricanes. Odločilni zadetek je prispeval 20-letni Bo Horvat, ki je po Tonyju Tantiju, ta je leta 1984 tudi zabil gol v podaljšku, star 20 let, postal drugi najmlajši član Vancouvra z zadetkom v podaljšku v rednem delu sezone. Horvat je zadel tudi v rednem delu tekme.

Hokejisti Winnipeg Jets so z 1:0 v gosteh premagali Minnesota Wild. Vratarju Jets Connorju Hellebuycku je pripadla posebna čast, postal je prvi vratar v tej sezoni, ki je hermetično zaprl vrata na tekmah z Minnesoto in moštvu Wild ni dovolil niti enega zadetka. Edini zadetek na tekmi je padel že v četrti minuti, ko je zabil Blake Wheeler.

Izidi:
Buffalo Sabres - Boston Bruins 1:4
Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 2:3 (podaljšek)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 0:1
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 1:4
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 5:4 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Dallas Stars 4:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.